Cum se formează imunitatea pentru hepatita B, încă de la naştere
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3112 vizite

03-07-2017

0 comentarii

Cum se formează imunitatea pentru hepatita B, încă de la naştere

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

În ţara noastră, imunizarea copiilor la naştere, împotriva hepatitei B, a început la mijlocul anilor ’90, după ce, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat, în anul 1991, introducerea vaccinării de masă împotriva hepatitei B.

Acest lucru este foarte benefic, însă asta nu înseamnă că persoanele vaccinate sunt total în afara pericolului. Eficienţa vaccinului se păstrează aproximativ zece ani, în ciuda scăderii nivelului de anticorpi. În România, vaccinul împotriva hepatitei virale B se administrează la două ore de la naştere, la două luni şi la patru luni, urmat de o revenire la vârsta de nouă ani.

„Adolescenţii, de exemplu, îşi pot face o analiză pentru a măsura nivelul de anticorpi din sânge. Acest test arată dacă organismul este pregătit să se lupte cu virusul său sau dacă are nevoie de ajutor, de o altă vaccinare. Dacă valoarea testului este mică, este posibil să fie nevoie de o nouă doză de vaccin. Cel mai bine pentru sănătate este să se cunoască situaţiile de risc şi, mai ales, să se prevină o eventuală infectare. Cu toate acestea, vaccinarea împotriva virusului hepatitic B oferă imunitate doar pentru hepatita B, iar pacienţii rămân descoperiţi pentru hepatita C şi HIV şi infecţiile care se transmit pe cale sexuală”, explică specialiştii infecţionişti de la Baylor „Marea Neagă”.

Taguri articol: sfatul medicului boli şi afecţiuni parinti copii hepatita hepatita c hiv imunitate vaccin vaccinare virus nastere

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201825 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387528 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

59025 vizite | 47240 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381458 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972357 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647501 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560541 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498560 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.