Cum se manifestă apendicita la copii?
Sursa de Sănătate logo

copil_temperatura

copil_temperatura
Pediatrie

1368 vizite

28-02-2012

0 comentarii

Cum se manifestă apendicita la copii?

Articol publicat de Florica ZDRU

„Cum îmi dau seama dacă un copil are apendicită? Se poate trata cu medicamente sau doar prin operaţie?” (Miruna Ania). Copilaşul dumneavoastră se plânge de dureri de burtică? Medicul primar pediatru Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed, vă recomandă să nu treceţi cu vederea acest lucru, gândindu-vă că este o durere banală sau o indigestie. Totul, din cauză că durerile care apar în partea dreaptă inferioară a abdomenului, iar iradierea poate ajunge până în coşul pieptului (epigastru) sau în regiunea ombilicalaă (în jurul buricului), sunt simptome ale apendicitei. Având în vedere că micuţii nu pot localiza cu exactitate unde îi doare, este bine să-l duceţi la medic. De ce se inflamează apendicele? Răspunzători de inflamaţia apendicelui pot fi nu numai germenii intestinali, dar şi stafilococul, streptococul sau pneumococul. De asemenea, tulburările de digestie, inflamaţia amigdalelor, bolile copilăriei sau parazitozele intestinal ear putea fi dintre factorii care favorizează inflamarea apendicelui. Cum se tratează apendicita? Apendicita este inflamaţia unui săculeţ ataşat intestinului, care se numeşte apendice (nu are nicio funcţie în procesul de digestie). Din păcate, unica formă de tratament a apendicitei este intervenţia chirurgicală. Atenţie, însă, este mult mai bine ca operaţia să se facă înainte de a se ajunge în faza acută, în scopul evitării oricărei complicaţii. Intervenţia este simplă, durează puţin şi presupune o anestezie generală (rahianestezia nu se aplică la copii, pentru că e greu să stea absolut nemişcaţi). Nici durata de spitalizare nu este mare (două, maximum trei zile), asta pentru că micuţii se refac rapid după extirparea apendicelui. După externare, însă, va fi nevoie de un regim alimentar bazat pe lichide, dar şi de repaus, efortul fiind interzis până la vindecarea completă.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323612 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29772 vizite | 12627 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324726 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954026 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.