Cum se manifestă artrita psoriazică
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

2101 vizite

14-09-2015

0 comentarii

Cum se manifestă artrita psoriazică

Articol publicat de Andreea Năstase

Artrita este o afecţiune a articulaţiilor. Artrita psoriazică se numeşte şi psoriazis artropatic, dar ambii termeni înseamnă acelaşi lucru: o combinaţie între artrită şi psoriazis. În tratamentul artritei, medicamentele sunt cele mai importante arme. Ele pot opri inflamaţia articulaţiilor şi pot preveni deteriorarea acestora.

„Psoriazisul poate afecta orice zonă a corpului; cu toate acestea, apare cel mai des pe scalp, coate, genunchi şi partea inferioară a spatelui. Zona inghinală, unghiile, palmele şi tălpile sunt alte zone afectate. Pot fi afectate şi încheieturile şi în aceste cazuri avem de a face cu psoriazis numit artrită psoriazică.

În cazul acestui tip de artrită, afecţiunea este caracterizată de încheieturi ţepene, sensibile şi inflamate. Există cinci tipuri diferite de artrită psoriazică. În mod normal nu afectează decât câteva degete, atât de la mâini, cât şi de la picioare, dar în cazurile mai severe se poate ajunge şi în situaţia în care individul nu mai poate munci deoarece tot timpul îl dedică încercărilor de a ameliora durerile.

Clinica Psoremiss tratează psoriazisul fără corticoizi prin tratamentele speciale de la Marea Moartă, cu rezultate foarte bune pentru psoriazis, acnee şi îmbătrânire cutanată”, a explicat dr. Irena Smadea, medic primar dermatolog, în cadrul On Clinic Constanţa.

Taguri articol: artrita psoriazis dermatolog boli şi afecţiuni boli de piele

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494900 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258246 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441557 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420654 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994133 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575131 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508096 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.