Cum se manifestă artrita psoriazică
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

2163 vizite

14-09-2015

0 comentarii

Cum se manifestă artrita psoriazică

Articol publicat de Andreea Năstase

Artrita este o afecţiune a articulaţiilor. Artrita psoriazică se numeşte şi psoriazis artropatic, dar ambii termeni înseamnă acelaşi lucru: o combinaţie între artrită şi psoriazis. În tratamentul artritei, medicamentele sunt cele mai importante arme. Ele pot opri inflamaţia articulaţiilor şi pot preveni deteriorarea acestora.

„Psoriazisul poate afecta orice zonă a corpului; cu toate acestea, apare cel mai des pe scalp, coate, genunchi şi partea inferioară a spatelui. Zona inghinală, unghiile, palmele şi tălpile sunt alte zone afectate. Pot fi afectate şi încheieturile şi în aceste cazuri avem de a face cu psoriazis numit artrită psoriazică.

În cazul acestui tip de artrită, afecţiunea este caracterizată de încheieturi ţepene, sensibile şi inflamate. Există cinci tipuri diferite de artrită psoriazică. În mod normal nu afectează decât câteva degete, atât de la mâini, cât şi de la picioare, dar în cazurile mai severe se poate ajunge şi în situaţia în care individul nu mai poate munci deoarece tot timpul îl dedică încercărilor de a ameliora durerile.

Clinica Psoremiss tratează psoriazisul fără corticoizi prin tratamentele speciale de la Marea Moartă, cu rezultate foarte bune pentru psoriazis, acnee şi îmbătrânire cutanată”, a explicat dr. Irena Smadea, medic primar dermatolog, în cadrul On Clinic Constanţa.

Taguri articol: artrita psoriazis dermatolog boli şi afecţiuni boli de piele

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite | 46058 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

10065 vizite | 1576 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

12708 vizite | 1362 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429557 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000298 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671485 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577383 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.