Cum se manifestă şi cum se tratează „boala şoferilor”
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1831 vizite

09-11-2017

0 comentarii

Cum se manifestă şi cum se tratează „boala şoferilor”

Cancerul la prostată poate afecta o anumită categorie de bărbaţi, cei care sunt şoferi de meserie şi conduc multe ore pe zi.

Riscul este crescut de vibraţiile care se transmit corpului, dar şi de faptul că stau nemişcaţi prea mult timp. Anumite studii ştiinţifice arată că bărbaţii care sunt expuşi pe termen lung vibraţiilor pot suferi de cancer la prostată.

Nu există semne şi simptome de avertizare pentru stadiul precoce al cancerului de prostată. Simptomele cancerului de prostată avansat sunt: durerea surdă continuă şi profundă sau amorţeala la nivelul pelvisului şi a regiunii lombare, a coastelor sau a părţii superioare a coapselor, durerea artritică în oasele din această zonă, pierderea în greutate şi a apetitului, oboseală, greaţă sau vărsături.

Este bine ca pacientul sa solicite un consult medical la medicul de familie sau la urolog, dacă apar dificultăţi de urinare, dacă urinarea este dureroasă sau daca apar dureri cronice de spate în regiunea lombară, pelvis, regiunea superioară a coapselor sau alte oase. Durerile permanente, fără o explicaţie medicală, necesită atenţia medicului. Durerea în aceste zone poate avea diferite cauze, dar poate fi determinată şi de metastazele osoase ale cancerului de prostată. Pierderea în greutate, fără un motiv anume, este încă un semn care trebuie să trimită persoanele în cauză la medic.

Cancerul de prostată este un tip de cancer frecvent întâlnit. De obicei, cancerul de prostată se dezvoltă lent, astfel încât este posibil să nu existe niciun semn care să indice prezenţa cancerului de prostată timp de mai mulţi ani. Se recomandă consultul la urolog, la toţi bărbaţii, care au trecut de 50 ani şi chiar la cei sub 50 ani, cu antecedente familiale de cancer al prostatei. Ecografia şi dozarea antigenului specific al prostatei ajută la punerea diagnosticului”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Tode, medic specialist urolog.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660428 vizite | 22618 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7922 vizite | 860 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9367 vizite | 751 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429229 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000184 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671448 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660428 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.