Cum se tratează unghia încarnată. "Tratamentele la domiciliu pot agrava infecţia"
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2878 vizite

14-01-2017

0 comentarii

Cum se tratează unghia încarnată. "Tratamentele la domiciliu pot agrava infecţia"

Igiena incorectă a unghiilor este cauza principală a unghiilor încărnate, urmată de efectuarea greşită a pedichiurii, dar şi de existenţa ciupercilor piciorului şi unghiilor. Când o per-soană se confruntă cu unghii încarnate, colţurile laterale ale unghiilor intră sub piele şi se pot suprainfecta. Cel mai des se încarnează unghiile de la degetele mari.


„Semnele care arată că avem de-a face cu o unghie încarnată, respectiv cu o infecţie la nivelul unghiei încarnate, sunt: durerea, roşeaţa pielii, fierbinţeală, ulceraţie la marginea unghiei. Tratamentele aplicate la domiciliu pot agrava infecţia, de aceea, înainte de a începe orice tratament, este bine să se meargă la un consult de specialitate.Cel mai bine este să se acorde o atenţie specială tăiatului unghiilor şi igienei, până se ajunge la un medic.Dacă apare ulceraţia purulentă, trebuie să se apeleze la un medic, obligatoriu”, explică dr. Alice Melihov, medic chirurg, specialist flebolog.


Pentru această afecţiune, tratamentul, în cea mai mare parte a cazurilor, este chirurgical, cu anestezie locală. Astfel, se extrage porţiunea de unghie încarnată şi ţesutul afectat. În unele cazuri încarnarea poate recidiva, după intrevenţia chirurgicală, dar nu este obigatoriu. Pentru a evita încarnarea unghiilor, trebuie adoptată o igienă strictă şi o încălţăminte adecvată. Dacă vă confruntaţi cu astfel de probleme, apelaţi de urgenţă la un specialist chirurg. Pentru mai multe informaţii, sunaţi la numărul de telefon 0727.112.077.

Taguri articol: sfatul medicului chirurg probleme durere

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46631 vizite | 8638 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431249 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001432 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.