Curcuma și uleiul de ricin ajută la tratarea furunculelor
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

335 vizite

14-12-2021

0 comentarii

Curcuma și uleiul de ricin ajută la tratarea furunculelor

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Furunculele sunt niște umflături roşii care se formează sub piele, acestea fiind, de cele mai multe ori, rezultatul acţiunii bacteriei Staphylococcus aureus. Cu toate acestea, ocazional, alte bacterii şi ciuperci proliferează sub suprafaţa pielii pentru a le produce. Din păcate, această problemă poate apărea la baza foliculilor de păr de pe orice parte a corpului. Cu toate acestea, furunculele sunt mai frecvente pe faţă, gât şi fese. Deşi tind să dispară singure în câteva zile, cel mai bine este să accelerați vindecarea prin aplicarea anumitor remedii naturale. De ce? Pentru că apariţia furunculelor poate implica o senzaţie de mâncărime sau durere inconfortabilă. De fapt, atunci când acumulează puroi în interiorul lor, durerea se înrăutăţeşte şi poate duce chiar la simptome precum febra. Din fericire, puteţi preveni aceste neplăceri prin utilizarea unei varietăţi de ingrediente naturale. De exemplu, curcuma este utilizată în multe tratamente topice datorită proprietăţilor sale puternice antibacteriene şi antiinflamatoare. În plus, aceasta contribuie la reducerea riscului de infecţii ale pielii şi, în acelaşi timp, ajută la tratarea furunculelor şi a coşurilor. Apoi, uleiul de ricin conţine o substanţă numită acid ricinoleic, care se remarcă prin capacitatea sa antiinflamatoare, iar chimenul negru are componente antimicrobiene şi antiseptice care ajută la tratarea unei varietăţi de probleme care afectează sănătatea pielii.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566505 vizite | 144 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566505 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.