Dacă ficatul funcționează corect vă bucurați de o calitate optimă a vieții
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

195 vizite

20-01-2022

0 comentarii

Dacă ficatul funcționează corect vă bucurați de o calitate optimă a vieții

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De cele mai multe ori, cefaleea și migrena sunt probleme de sănătate care pot avea origini diverse. De obicei, există mai mulți factori declanșatori, dar, chiar și așa, există unul care este adesea trecut cu vederea: relația dintre cefalee și ficat. Știați că există o relație directă între durerile de cap și ficat? Când ficatul funcționează corect, vă bucurați de o calitate optimă a vieții. Totuși, uneori apar probleme digestive și diverse neplăceri. Acestea, la rândul lor, provoacă oboseală și alte simptome, care includ adesea dureri de cap.

Ce legătură există între durerile de cap și un ficat bolnav? Ei bine, ficatul este un organ care intervine în multe procese și facilitează echilibrul întregului organism. Medicii naturiști, homeopații și specialiștii din lumea medicinei alternative susțin că, atunci când ficatul nu funcționează corespunzător, este normal să apară dureri intense de cap. Această durere intermitentă apare în zona tâmplelor sau la ceafă și poate fi confundată cu cefaleea tensională. Totuși, este însoțită de durere abdominală și de o senzație de plenitudine. Uneori, există și disconfort intestinal, care este însoțit de gust amar, limbă albicioasă sau gălbuie și puțină greață. Potrivit specialiștilor de la doc.ro, în același timp pot apărea și insomnia ori dificultățile la trezire. Cum scăpați de ele? Eliminați consumul de alcool, care provoacă și deshidratare, și dureri de cap. Acordați prioritate apei și băuturilor naturale, cum ar fi sucurile, ceaiurile din plante și smoothie-urile. În plus, mâncați mai multe legume și fructe proaspete și reduceți consumul de grăsimi trans și saturate, prăjeli, zahăr, sare și produse industriale și ultraprocesate.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331157 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70746 vizite | 37208 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328687 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959022 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552261 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491686 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.