Dacă vezi bine, te simţi bine! Sfaturi pentru ochi sănătoşi
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1881 vizite

07-08-2017

0 comentarii

Dacă vezi bine, te simţi bine! Sfaturi pentru ochi sănătoşi

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Pentru a ne păstra sănătatea oculară, pentru cât mai mult timp, este nevoie să fim atenţi la câteva detalii din viaţa noastră. Astfel, aflăm de la medicii specialişti de la Mrini Eye Hospital că mişcarea este foarte importantă. Exerciţiile fizice regulate pot întârzia declanşarea degenerescenţei maculare, principala cauza a pierderii permanente a vederii. Eşti liber să programezi controale oftalmologice pentru întreaga familie. Un control oftalmologic complet poate detecta probleme medicale serioase, precum diabetul, înainte ca acestea să prezinte simptome.

Nu uita acasă ochelarii de soare, pentru a-ţi proteja ochii de radiaţiile ultraviolete, care pot fi periculoase şi în zilele înnorate. Îţi poţi odihni ochii, o dată la 20 de minute, timp de 20 de secunde, când foloseşti telefonul, tableta sau computerul, pentru a preveni oboseala oculară. Mănâncă multe fructe şi legume. O dietă bogată în fructe, legume verzi şi omega-3 poate reduce riscul de ochi uscat, degenerescenţă maculară, glaucom şi alte afecţiuni. Dacă fumezi, lasă-te! Fumatul creşte riscul de cataractă şi alte afecţiuni oculare.

Ochelarii de protecţie pot fi de-a dreptul salvatori. 90% dintre traumatismele oculare ar putea fi evitate prin purtarea ochelarilor speciali de protecţie. Şi, nu în ultimul rând, nu uita să bei multă apă. Fără suficientă apă, nu poţi produce lacrimi pentru menţinerea ochilor lubrifaţi.

Pentru mai multe informaţii, programări şi consiliere, apelaţi numărul de telefon Mrini Eye Hospital 0241.690.104, 0341.145.857.

Taguri articol: sfatul medicului consiliere control oboseala ochelari probleme glaucom

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259238 vizite | 105349 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235555 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420015 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401252 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981643 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504763 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.