Daţi gust mâncării fără a folosi sarea!
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto: Pinterest

Sursa foto: Pinterest
Alimentație

3305 vizite

24-02-2020

0 comentarii

Daţi gust mâncării fără a folosi sarea!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cu toţii ştim că sarea folosită în exces nu poate fi decât dăunătoare organismului. În primul rând, a precizat nutriţionistul Ion Damian, sarea în exces duce la creşterea tensiunii, la creşterea în greutate, dar poate duce şi la poliartrita reumatoidă. Din păcate, orice reţetă am găti, tot trebuie să punem şi sare, pentru a avea gust. Practic, sarea potenţează gustul ingredientelor prin eliberarea unor molecule care le intensifică aroma. Pentru a echilibra aportul de sare, aţi putea, însă, să folosiţi câteva trucuri, în bucătărie. Spre exemplu, puteţi recurge la condimente şi ierburi aromatice. Apoi, oţetul are calitatea de a scoate în evidenţă anumite arome din mâncare şi poate fi folosit atunci când gătiţi anumite feluri de mâncare.

„Când spunem oţet, nu trebuie să cumpăraţi, neapărat, oţet obţinut din mere sau din vin. Pe piaţă, există o mulţime de alte tipuri de oţet sau, dacă nu vă plac cele din comerţ, puteţi face unul chiar acasă. Puteţi adăuga ierburi aromatice în sticlă şi, după un timp, veţi avea un condiment nou cu care să presăraţi mâncărurile. La fel ca în cazul oţetului, aciditatea citricelor poate scoate la suprafaţă aroma din mâncăruri. Lămâia, lime-ul sau portocala au un gust familiar, ceea ce le face uşor de folosit pentru a da gust bucatelor. În plus, ele pot fi folosite pentru sosuri în timp ce fierb sau înainte de a fi servite”, a explicat specialistul.

Totodată, brânza este sărată prin natura ei, aşa că este perfectă pentru potenţarea aromelor din diverse preparate. Pentru a avea pe masă o mâncare gustoasă, alegeţi sortimente tari, maturate, ca parmezanul. Nu în ultimul rând, usturoiul, ceapa, prazul sau arpagicul au rolul de a scoate în evidenţă aromele din mâncare.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661452 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

53715 vizite | 9710 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17629 vizite | 1788 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431412 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001568 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671657 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661452 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577801 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.