De ce acupunctura?
Sursa de Sănătate logo

stangaciu-acupunctura-cuget-liber-1-1024x613

stangaciu-acupunctura-cuget-liber-1-1024x613
Întrebări frecvente

2347 vizite

16-12-2013

0 comentarii

De ce acupunctura?

Articol publicat de Dr. Mirela STANGACIU

Cele mai bune rezultate s-au observat însă în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiuni reumatismale, căci ameliorează durerea şi creşte calitatea vieţii, şi cardiovasculare
Din 2010, acupunctura este inclusă în rândul terapiilor compensate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar persoanele asigurate plătesc mai puţin pentru şedinţele de acupunctură, dacă aduc un bilet de trimitere de la medicul de familie. Cu ajutorul acupuncturii sunt tratate cele mai diverse afecţiuni: algii dentare, gingivite, sinuzite, rinite, astmul bronşic (la copii), tulburări gastrointestinale, ulcer duodenal (fără complicaţii), tulburări oculare, dureri lombare, osteoartrită, entorse, guşă simplă, hipertiroidia, afecţiuni ginecologice etc. Cele mai bune rezultate s-au observat însă în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiuni reumatismale, căci ameliorează durerea şi creşte calitatea vieţii, şi cardiovasculare. Totodată, acupunctura este de ajutor şi în cazul psoriazisului. Nu duce la vindecarea afecţiunii, dar are un aport considerabil la ameliorarea simptomelor. Mai este de ajutor şi în cazul obezităţii - dar mai întâi trebuie să se stabilească dacă creşterea în greutate este urmare a unui dezechilibru hormonal sau a unei alimentaţii dezechilibrate -, a ulcerului duodenal, constipaţiei cronice, a depresiei, nevrozelor şi nevralgiilor, durerilor de spate, parezelor, paraliziilor. Efectul terapiei prin acupunctură poate să apară după cinci - şase şedinţe sau la vreo două săptămâni după terminarea seriei. Sunt indicate însă efectuarea mai multor serii, pentru ca efectul să fie de lungă durată. După şedinţele de acupunctură, este recomandat ca pacienţii să meargă acasă şi să se odihnească cel puţin o oră.

Taguri articol: acupunctura breaking medicina de familie mirela stangaciu reumatologie terapii alternative

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658854 vizite | 15890 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7548 vizite | 632 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8968 vizite | 538 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429105 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671437 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658854 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.