De ce apar bătăturile şi cum pot fi tratate
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

2701 vizite

11-07-2017

0 comentarii

De ce apar bătăturile şi cum pot fi tratate

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

În anumite situaţii, precum purtarea unor pantofi nepotriviţi, pielea se poate îngroşa pe anumite porţiuni, din cauza fricţiunii şi a presiunii, ducând la formarea bătăturilor. Aceste leziuni sunt de două feluri, dure şi moi, şi pot să apară la mâini şi la picioare. Cele de la picioare se formează din cauza încălţămintei nepotrivite.

Dacă această piele îngroşată creşte prea mult, încât să provoace durere, este bine să se contacteze un medic specialist. Sportivii de performanţă şi persoanele care au meserii ce implică folosirea mâinilor dezvoltă bătături la baza degetelor de la mâini. Bătăturile de la picioare se formează în talpă sub degetul mare de la picior, mai frecvent, sau la călcâie.

Cel mai frecvent simptom al bătăturilor este durerea. Printr-un simplu examen fizic, medicul vă poate spune cu ce vă confruntaţi şi dacă trebuie să urmaţi un tratament.

„Dacă nu există şi alte condiţii - diabet, de exemplu -, bătăturile simple pot fi înlăturate foarte uşor de către medic, cu ajutorul unui cuţitaş. De asemenea, pacienţii pot face băi calde ale picioarelor şi, prin folosirea pietrei ponce, bătăturile pot fi micşorate, fără a se insista prea mult, deoarece poate apărea sângerarea. Netratate, bătăturile pot cauza tot fel de complicaţii. Dacă pacientul suferă de diabet, există risc de ulceraţii, de aceea, aceşti pacienţi trebuie să se ferească de bătături”, explică dr. Alice Melihov, medic primar chirurgie, specialist flebologie.

Pentru a preveni bătăturile, se recomandă purtarea pantofilor adecvaţi şi a şosetelor potrivite şi folosirea mănuşilor în timpul activităţilor ce ar putea produce leziuni.

Taguri articol: stiri medicale bataturi alice melihov

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658300 vizite | 15466 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7525 vizite | 621 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8942 vizite | 527 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429097 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000149 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658300 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.