De ce apar bătăturile şi cum pot fi tratate
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

2293 vizite

11-07-2017

0 comentarii

De ce apar bătăturile şi cum pot fi tratate

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

În anumite situaţii, precum purtarea unor pantofi nepotriviţi, pielea se poate îngroşa pe anumite porţiuni, din cauza fricţiunii şi a presiunii, ducând la formarea bătăturilor. Aceste leziuni sunt de două feluri, dure şi moi, şi pot să apară la mâini şi la picioare. Cele de la picioare se formează din cauza încălţămintei nepotrivite.

Dacă această piele îngroşată creşte prea mult, încât să provoace durere, este bine să se contacteze un medic specialist. Sportivii de performanţă şi persoanele care au meserii ce implică folosirea mâinilor dezvoltă bătături la baza degetelor de la mâini. Bătăturile de la picioare se formează în talpă sub degetul mare de la picior, mai frecvent, sau la călcâie.

Cel mai frecvent simptom al bătăturilor este durerea. Printr-un simplu examen fizic, medicul vă poate spune cu ce vă confruntaţi şi dacă trebuie să urmaţi un tratament.

„Dacă nu există şi alte condiţii - diabet, de exemplu -, bătăturile simple pot fi înlăturate foarte uşor de către medic, cu ajutorul unui cuţitaş. De asemenea, pacienţii pot face băi calde ale picioarelor şi, prin folosirea pietrei ponce, bătăturile pot fi micşorate, fără a se insista prea mult, deoarece poate apărea sângerarea. Netratate, bătăturile pot cauza tot fel de complicaţii. Dacă pacientul suferă de diabet, există risc de ulceraţii, de aceea, aceşti pacienţi trebuie să se ferească de bătături”, explică dr. Alice Melihov, medic primar chirurgie, specialist flebologie.

Pentru a preveni bătăturile, se recomandă purtarea pantofilor adecvaţi şi a şosetelor potrivite şi folosirea mănuşilor în timpul activităţilor ce ar putea produce leziuni.

Taguri articol: stiri medicale bataturi alice melihov

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201815 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387518 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58984 vizite | 47202 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381447 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972348 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560539 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498555 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.