De ce apar tremurăturile în timpul antrenamentelor din sălile de sport
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

582 vizite

14-02-2022

0 comentarii

De ce apar tremurăturile în timpul antrenamentelor din sălile de sport

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Simțiți tremurături musculare atunci când ridicați greutăți în sala de sport și nu știți care este cauza care le declanșează? În general, susțin specialiștii, antrenamentul cu greutăți implică un efort muscular de care rareori oamenii sunt conștienți. Mecanismele din spatele hipertrofiei musculare și forței crescute nu sunt întotdeauna înțelese de sportivi. Contrar a ceea ce credeți, tremurăturile de acest tip sunt foarte frecvente, iar cele mai multe dintre ele pot fi clasificate ca normale și se datorează proceselor fiziologice legate de antrenamentul în sine. În ceea ce privește cauzele, acestea sunt diverse. Oboseala musculară este principalul motiv pentru care corpul tremură atunci când ridică mai multă greutate. Acesta este motivul pentru care majoritatea episoadelor sunt raportate la sfârșitul antrenamentului sau, în orice caz, în timpul ultimelor repetări. Cercetătorii nu sunt siguri care este mecanismul complet. De fapt, se crede că principala cauză este întreruperea conexiunii motor neuronale.

Totodată, comunicarea între neuroni permite tuturor grupelor musculare să se contracte. În consecință, apare o scădere a răspunsului muscular, pierderea forței și slăbiciune. În același timp și conform mai multor studii, puteți dezvolta tulburări de echilibru și o reducere a controlului motor. În același timp, oboseala musculară este un semn al limitei corpului. Unii o folosesc ca indicator al eficienței antrenamentelor, alții aspiră să o atingă în sesiuni specifice. Dacă sesiunile de antrenament sunt deosebit de lungi (mai mult de o oră), este posibil să simțiți tremurături atunci când ridicați mai multă greutate sau aveți crampe. Din acest motiv, oamenii consumă băuturi sportive în timpul celor mai lungi antrenamente. O altă cauză posibilă a tremurăturilor este condiția fizică. Dacă vă antrenați, de exemplu, după o accidentare sau o perioadă foarte lungă de sedentarism, atunci este normal ca mușchii să nu răspundă așa cum erați obișnuiți.

Taguri articol: sfatul medicului oboseala sedentarism

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657459 vizite | 14796 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7506 vizite | 606 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8911 vizite | 505 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429083 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671435 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657459 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.