De ce apare pubertatea precoce la copii?
Sursa de Sănătate logo

pubertate precoce Blacioti Chirata Homeomed, pediatru (3)

pubertate precoce Blacioti Chirata Homeomed, pediatru (3)

Group of young students working on laptop computer in classroom

Group of young students working on laptop computer in classroom
Pediatrie

2574 vizite

17-12-2012

0 comentarii

De ce apare pubertatea precoce la copii?

Articol publicat de Dr. Katy BLACIOTI

Ce presupune pubertatea?
În mod normal, pubertatea începe între vârsta de 8-12 ani la fete şi 9-14 ani la băieţi. Se poate vorbi despre pubertate precoce doar dacă aceasta apare înainte de vârsta de opt ani la fete şi nouă ani la băieţi. Este şi normal ca părinţii ai căror copii dau semnele unei pubertăţi timpurii să se îngrijoreze. De aceea, pentru a înţelege care sunt cauzele apariţiei pubertăţii precoce la unii copii, este important să se cunoască şi cauzele care duc la apariţia pubertăţii în general. Dar ce presupune pubertatea? Nimic altceva decât perioada când corpul suferă anumite transformări de la particularităţile unui copil la cele ale unui adult, implicând creşterea rapidă a oaselor şi a muşchilor, schimbări în forma şi dimensiunea corpului şi dezvoltarea abilităţii de reproducere. Practic, procesul pubertăţii presupune mai multe etape: creierul începe procesul pubertăţii, iar o parte a acestuia începe să producă hormoni care eliberează gonadotropină; glanda pituitară eliberează mai mulţi hormoni decât în mod normal; hormonii sexuali sunt produşi, ovarele încep să producă hormoni implicaţi în procesul de creştere şi dezvoltare a caracteristicilor sexuale ale femeii - estrogen şi testiculele încep să producă hormoni responsabili de creşterea şi dezvoltarea caracteristicilor sexuale masculine – testosteron şi, de asemenea, apar schimbări fizice cauzate de producerea de estrogen şi testosteron. Deşi, în majoritatea cazurilor, nu există o cauză medicală identificabilă a pubertăţii precoce, este bine ca părinţii să ia legătura cu medicul de familie, pentru a adopta conduita necesară în astfel de situaţii. Dr. Katy Blacioti, medic primar, Clinica Homeomed.

Taguri articol: copii medicina primara pubertate pediatrie sanatatea copiilor familie copilul ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661560 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

71691 vizite | 12385 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17820 vizite | 1811 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432047 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001851 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671684 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661560 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578295 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.