De ce apare tendinita şi care este cel mai eficient tratament
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

10314 vizite

18-04-2017

0 comentarii

De ce apare tendinita şi care este cel mai eficient tratament

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tendinita este acea afecţiune a tendonului care se manifestăprin rupturile parţiale ale unor fibre de colagen asociate cu edem localizat şi dureri, tendonul fiind legătura între muşchi şi os.Una dintre principalele cauze care duc la apariţia tendinitei este folosirea în exces a articulaţiei, având drept consecinţă suprasolicitarea tendonului.

Aceasta poate fi provocată şi de traumatisme sau de mişcări repetate folosite în mod constant. În acelaşi timp, afecţiunea apare şi din cauza vârstei înaintate şi de asocierea unorboli cum ar fi artrita reumatoidă, guta, deficitul vitaminic, obezitatea etc.

„Tendinita este o afecţiune inflamatorie a oricărui tendon. În principiu, sunt nişte afecţiuni relativ simple, dar cu o simptomatologie destul de zgomotoasă, durerea fiind destul de intensă şi este localizată în zona în care tendonul respectiv este afectat. Primul pas în tratamentul acestei boli constă în punerea în stare de repaus a muşchiului respectiv sau a tendonului”, ne-a declarat dr. Bogdan Obadă, medic specialist ortoped.

Acest lucru se poate face şi printr-o orteză, la care se adaugă administrarea unui tratament anti-inflamator. Boala poate avea localizări specifice. Spre exemplu, acestea pot apărea la tendoanele din jurul cotului.

Apoi, se poate vorbi despre tendinita la călcâi, care este extrem de neplăcută şi este deseori confundată cu pintenii calcaneeni, care, atunci când se inflamează, dau nişte dureri cumplite în talpă.

„Este dificil de pus în repaus acel tendon, plus că omul trebuie scos din activitate şi trebuie să înţeleagă că este necesar să facă acest lucru. Pintenii pot fi mai pronunţaţi sau nu, iar în aceste situaţii, se recomandă şi fizioterapie. Foarte rare sunt cazurile în care durerea este atât de intensă la nivelul călcâiului şi nu cedează sub nicio formă, în cele din urmă putându-se ajunge la operaţii”, a explicat dr. Obadă.

Taguri articol: boli şi afecţiuni artrita fizioterapie tendinita terapie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661383 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48080 vizite | 8883 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17543 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431290 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001457 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671638 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661383 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577659 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.