De ce a fost respinsă ideea de spitale - fundaţii
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

654 vizite

01-08-2012

0 comentarii

De ce a fost respinsă ideea de spitale - fundaţii

Articol publicat de Alexandra MALACHI
Dacă până în prezent, existau propuneri la noua lege a Sănătăţii ca instituţiile spitaliceşti să fie organizate ca fundaţii, Ministerul Sănătăţii a decis să renunţe la această idee. „În urma conotaţiilor mai puţin pozitive pe care le-am primit din partea participanţilor la consultările despre proiectul de act normativ, am decis că este mai înţelept să încercăm să definim o nouă formă de organizare pentru spitale”, a declarat dr. Călin Alexandru, directorul Direcţiei de Politici Publice din Ministerul Sănătăţii, prezent, ieri, la Constanţa. Acesta a precizat că unităţile sanitare publice nu pot fi nici societăţi comerciale şi nici nu pot fi confundate cu asociaţii non-profit sau fundaţii, deoarece spitalul trebuie definit ca o instituţie de sănătate cu o autonomie financiară şi managerială cât mai mare. „Managerul spitalului trebuie să îşi poată gestiona singur resursele umane, să poată să facă angajări, să poată să negocieze salariile, să poată stabili structura unităţii pe care o conduce, fără alte aprobări în acest sens de la autorităţile centrale”, a declarat reprezentantul MS. Proiectul noii legi a Sănătăţii mai propune ca salarizarea să nu se mai facă după grila actuală, ci după alte criterii, cum ar fi importanţa şi calitatea muncii pe care angajatul respectiv o desfăşoară. „Nu considerăm că este normal ca un medic care are o singură operaţie pe lună să fie plătit la fel ca un medic care face o sută de operaţii pe lună, doar pentru că au aceeaşi vechime”, a adăugat Călin Alexandru.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661409 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49910 vizite | 9146 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17552 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431364 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001502 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661409 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577698 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.