De ce trebuie să faceți un test de toleranță la glucoză pe timpul sarcinii
Sursa de Sănătate logo

Foto: Medinbank

Foto: Medinbank
Sfatul medicului

836 vizite

20-07-2020

0 comentarii

De ce trebuie să faceți un test de toleranță la glucoză pe timpul sarcinii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Testul de toleranţă la glucoză poate determina dacă organismul are capacitatea de a metaboliza administrarea unei doze măsurate de glucoză, cu determinarea nivelurilor plasmatice şi urinare ale glicemiei la intervale regulate. În general, acesta este utilizat pentru diagnosticarea diabetului zaharat.

Majoritatea medicilor recomandă acest test de toleranță la glucoză și gravidelor, între săptămânile 26-28, pentru a se verifica diabetul gestațional. Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”, afecţiunea apare din cauza imposibilităţii organismului de a produce suficientă insulină, pentru a menţine glicemia în limite normale.

„Un procent cuprins între 2% şi 5% dintre femeile însărcinate dezvoltă această problemă de sănătate, fiind una dintre cele mai frecvente în timpul sarcinii. Pentru că nu manifestă simptome, testarea este singura modalitate de a afla dacă suferiţi de această afecţiune.

Testul de toleranţă la glucoză presupune efectuarea a trei glicemii: pe nemâncate; la o oră după ingerarea de 75 grame glucoză; la două ore după ingerarea de 75 grame glucoză.

În noaptea de dinainte şi în dimineaţa testului, nu va trebui să mâncaţi nimic şi nici să beţi apă. La cabinet, se va recolta o probă de sânge, pentru a avea un nivel de bază al glicemiei. Apoi, veţi bea o băutură cu zahăr şi după o oră, respectiv două ore, asistenta va recolta, din nou, sânge pentru a vedea cum a răspuns organismul la încărcătura cu glucoză”, au subliniat specialiştii „Euromaterna”.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661363 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46008 vizite | 8523 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17528 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431235 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661363 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.