De ce unii copii se îmbolnăvesc mai des ca alţii?
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

1025 vizite

04-05-2018

0 comentarii

De ce unii copii se îmbolnăvesc mai des ca alţii?

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Probabil că v-aţi întrebat, deseori, de ce copilul dumneavoastră s-a îmbolnăvit mai uşor decât cel al vecinilor sau al rudelor şi unde anume greşiţi. Este posibil, totuşi, să vă fi gândit că de vină este alimentaţia, o predispoziţie genetică sau pur şi simplu un sistem imunitar mai slăbit?

Potrivit dr. Elena Gheorghiu, medic de familie, bebeluşii, în special, au un sistem imunitar slab dezvoltat, acesta depinzând, în mare parte, de anticorpii transferaţi intrauterin de la mamă.

În cazul în care copiii sunt alăptaţi, s-a demonstrat faptul că imunitatea va fi stimulată şi bebeluşii vor fi mai bine protejaţi împotriva microbilor şi virusurilor. Ca urmare, cel puţin în primii doi ani de viaţă, odată cu maturizarea sistemului imunitar, pot apărea o serie de infecţii bacteriene sau virale la un interval de 1-2 luni.

De asemenea, a explicat specialistul, cu cât cel mic va intra în contact cu alţi copii, cu atât mai des se va îmbolnăvi. Problema este că mulţi părinţi greşesc şi îl izolează pe micuţ atunci când se află în astfel de situaţii. Pe de altă parte, există o serie de factori favorizanţi ai episoadelor virale dese cum sunt terenul alergic în care organismul reacţionează excesiv la substanţe care nu sunt dăunătoare, precum polenul, alimentele, animalele, insectele etc.

Totodată, fumatul pe perioada sarcinii, dar şi expunerea copilului la fumat pasiv, starea de sănătate precară datorată unei alimentaţii inadecvate, boli digestive preexistente, frigul, mucegaiul, umezeala, toate acestea slăbesc sistemul imunitar.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296690 vizite | 40713 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623588 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476744 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333860 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950410 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623588 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546961 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486862 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.