Deficit de bilă: ce este și ce impact are asupra sănătății?
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

1352 vizite

16-04-2025

0 comentarii

Deficit de bilă: ce este și ce impact are asupra sănătății?

Simptomele deficitului de bilă pot fi adesea trecute cu vederea, însă acestea pot indica o digestie deficitară, care poate afecta starea de sănătate.

Descoperiți cum ajută bila la descompunerea grăsimilor, la extragerea nutrienților vitali, cum ar fi vitaminele liposolubile, și la menținerea unui microbiom intestinal sănătos.

Dacă vă confruntați cu deficit de bilă, de ajutor poate fi suplimentul alimentar Naturalis Bil-Ex.

Care este rolul bilei?

Bila descompune grăsimile, extrage vitaminele liposolubile, menține echilibrul microbian, previne acumularea de grăsime în ficat, elimină deșeurile toxice și excesul de colesterol și lubrifiază colonul pentru a ușura digestia.

Bila descompune grăsimile alimentare în micele pentru absorbția și utilizarea eficientă a nutrienților vitali și ajută la absorbția vitaminelor liposolubile (A, D, E și K) necesare pentru vedere, sănătatea oaselor, protecția împotriva radicalilor liberi și procesele de coagulare a sângelui.

Bila menține, de asemenea, un microbiom intestinal echilibrat. Mai exact, inhibă agenții patogeni dăunători și susține sănătatea florei intestinale, care este esențială pentru o funcționare optimă a sistemului digestiv. Tot pentru sănătatea sistemului digestiv, dar și a ficatului, un ajutor poate oferi și Naturalis BilActiv Anghinare.

Este important să recunoașteți din timp manifestările deficitului de bilă pentru a aborda eventualele probleme de sănătate și pentru a preveni consecințele mai grave asupra sănătății.

Semne și simptome ale deficitului de bilă

Deficitul de bilă poate provoca schimbări de dispoziție, piele uscată sau mușchi slăbiți, îngălbenirea ochilor, constipație, apariția steatozei, senzație de greutate după masă și modificări ale culorii sau consistenței scaunelor.

Deficiențe de vitamine liposolubile

Deficitul de bilă poate duce la carențe de vitamine liposolubile cum ar fi vitaminele A, D, E și K, care joacă roluri esențiale în menținerea stării de sănătate, după cum urmează:

Dacă prezentați simptome similare, cum ar fi vedere nocturnă slabă sau vânătăi frecvente fără un motiv aparent, mergeți la medic pentru un consult.

Icter

Icterul este un alt semn care poate indica o producție deficitară de bilă. Boala se manifestă de obicei prin îngălbenirea pielii și a ochilor.

Dacă aveți semne de icter, consultați un furnizor de servicii medicale cât mai curând posibil pentru a determina cauza sa principală și pentru a primi un plan de tratament adecvat.

Constipație din cauza producției insuficiente de bilă

Deficitul de bilă poate duce la constipație. Dacă sunt prezente și alte simptome ale deficitului de bilă pe lângă această problemă digestivă, acest lucru ar putea indica faptul că organismul nu produce suficientă bilă.

Persoanele cu deficit de bilă se pot confrunta, de asemenea, cu balonare după mese sau modificări ale culorii scaunului din cauza descompunerii necorespunzătoare a grăsimilor.

Cauzele deficitului de bilă

Iată câteva cauze frecvente ale deficitului de bilă.

Alimentația săracă în grăsimi

Alimentația săracă în grăsimi poate avea beneficii, dar poate afecta producția naturală de bilă a organismului.

Steatoză hepatică

Excesul de grăsime din ficat poate afecta capacitatea acestuia de a produce și secreta bilă, ducând la deficit de bilă.

Probleme ale vezicii biliare

Producția adecvată de bilă poate fi afectată de operația de îndepărtare a vezicii biliare, de inflamație sau de calculii biliari.

Dezechilibru în nivelul de bacterii intestinale

Fără suficiente bacterii intestinale benefice, organismul poate avea probleme în reciclarea bilei existente, ceea ce reduce producția de bilă.

Afecțiuni gastrointestinale

Tulburările gastrointestinale cauzate de afecțiuni precum bolile inflamatorii intestinale sau boala celiacă pot inhiba absorbția bilei și a altor nutrienți esențiali.

Tratamentul deficitului de bilă depinde de cauză și poate include:

Modificări alimentare:

Hidratare:

Suplimente și medicamente:

Tratarea cauzelor de bază:

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661404 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49478 vizite | 9093 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17549 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431359 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001484 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661404 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577682 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.