Deodorantele trebuie alese în funcție de nevoile fiecăruia
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

290 vizite

11-09-2021

0 comentarii

Deodorantele trebuie alese în funcție de nevoile fiecăruia

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Aproape toți oamenii folosesc deodorant, și asta mai ales dimineața, înainte de a pleca la serviciu. Acesta este aplicat pentru a preveni mirosul neplăcut, cauzat de transpirație. Practic, va împiedica transpirația excesivă, prin blocarea glandelor sudoripare. Potrivit dr. Denisa Grecu, sunt metode care contribuie la creșterea eficienței deodorantului. În primul rând, încercați să aplicați deodorantul după duș, pentru că, în acest fel este mai eficient, dacă este utilizat pe pielea curată, așa că folosiți-l imediat după duș.

Aplicați-l de câte ori simțiți că este cazul. Se știe că efectul deodorantului nu durează întreaga zi, așa că indicat ar fi să vă reîmprospătați de fiecare dată când simțiți nevoia. Important este ca înainte de a-l aplica să curățați zona transpirată. Apoi, deodorantul trebuie ales în funcție de nevoile voastre. Ca urmare, pentru pielea sensibilă, trebuie să aveți grijă să folosiți un deodorant fără chimicale, iar dacă transpirați abundent, să optați pentru un antiperspirant. De fapt, deodorantul este util atunci când vreți să mascați doar mirosul. El nu rezolvă problema transpirației pentru care este mai potrivit un antiperspirant. Atenție, însă! Alegeți corect mirosul deodorantului! Dacă amestecați mirosurile între ele, cu siguranță rezultatul nu va fi unul deloc plăcut. Așadar, încercați să folosiți gel de duș sau parfum cu arome asemănătoare deodorantului vostru preferat. Rețineți un lucru! Aplicarea antiperspirantului seara înainte de culcare îi dă acestuia o șansă de a-și face eficient treaba. Chiar dacă atunci nu veți mai transpira atât de mult, el vă va închide porii care produc transpirația aducându-vă un avantaj în această luptă.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660320 vizite | 17647 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7628 vizite | 699 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9070 vizite | 599 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429156 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660320 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.