Depresia se tratează!
Sursa de Sănătate logo

Ranga depresia se trateaza

Ranga depresia se trateaza
Boli şi afecţiuni

2775 vizite

09-07-2014

0 comentarii

Depresia se tratează!

Articol publicat de Elena RANGA
În ultimii ani, este tot mai prezent termenul de „depresie” în media, mediul profesional şi social.
Din ce în ce mai mulţi oameni se suspectează de depresie în momentele grele ale vieţii, când de cele mai multe ori experimentează tristeţea. În timp ce tristeţea este o emoţie, firească în anumite situaţii, când o persoană suferă o pierdere sau o dezamăgire, depresia este o tulburare, o boală. Persoana depresivă nu este doar tristă, ci tristeţea devine modul său de a trăi. Tristeţea, alături de alte emoţii are un rol protector, este un ghid care ajută la clarificarea nevoilor şi a drumului spre satisfacerea acestora. Tristeţea devine un indicator al depresiei, atunci când devine permanentă şi îi ghidează viaţa. Persoana depresivă este secătuită de durere şi tristeţe, lipsită de vitalitate şi energie. Ea resimte un vid interior, nu se poate bucura de nimic şi nu mai resimte plăcere în niciuna din activităţile care îi plăceau anterior. Uneori este incapabilă să exprime orice fel de emoţie, părând împietrită, absentă, indiferentă. Depresia este evidentă atât corporal, cât şi mental. O persoană depresivă are privirea pierdută, ochii, gura căzute, umerii încovoiaţi, muşchii letargici. Sunt frecvente durerile de cap, de stomac, oboseala permanentă inexplicabilă şi insomnii, fără cauze medicale. O persoană depresivă se simte înfrântă, copleşită, vlăguită, vinovată, neînsemnată şi inutilă, fără nicio şansă de a scăpa. Resimte viaţa şi pe sine ca o povară. Nu mai are speranţe, perspective, idei, soluţii şi crede că nimeni nu o poate ajuta. Ideile suicidare sunt permanente, venite ca o eliberare din suferinţă. Fiind o tulburare, depresia se tratează medicamentos şi psihoterapeutic. Ea poate apărea la orice grupă de vârstă, predominant la femei şi poate fi asociată altor tulburări psihice. Pentru a fi diagnosticată este necesar un consult psihiatric care se axează în principal pe intensitatea şi frecvenţa simptomelor, pe o durată de minim şase luni.  
Taguri articol: depresie elena ranga important psihologie sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660313 vizite | 17506 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7627 vizite | 698 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9051 vizite | 582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429154 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000161 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660313 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.