Dermatita atopică poate determina apariția petelor roșii pe corp
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

131 vizite

08-01-2022

0 comentarii

Dermatita atopică poate determina apariția petelor roșii pe corp

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Dacă vă apar pete roșii pe picioare, și nu numai, ar cam fi timpul să începeți să vă faceți griji, dar nu vă panicați, pentru că acestea nu sunt semne de vreo boală gravă. În general, ele pot apărea ocazional sau recurent. În unele cazuri, dispar după scurt timp, dar alteori devin permanente. În acest sens, cauzele petelor roșii de pe picioare sunt diverse și includ reacții alergice la medicamente, mușcături de insecte, probleme de circulație, psoriazis și dermatită. Cu toate acestea, dacă nu sunt însoțite și de alte simptome, nu există niciun motiv de îngrijorare. În schimb, dacă există febră, durere în zonă, mâncărime severă sau arsură, ar putea fi un semn al unei anumite boli.

Potrivit specialiștilor de la dozadesanatate.ro, petele pot fi cauzate de o tulburare de sângerare sau de o infecție. De pildă, uneori, erupția cutanată este cauzată de căldură, care provoacă blocarea glandelor sudoripare. În mod normal, se manifestă în zone mari ale pielii, precum picioarele sau spatele sau acolo unde există pliuri, cum ar fi axilele și gâtul. Pe lângă petele roșii, există și mâncărime și mici erupții în zona afectată. De exemplu, dermatita atopică este un motiv pentru care petele roșii pot apărea pe picioare, afecțiunea ducând la roșeață, mâncărime și exfoliere. În același timp, petele roșii pe picioare apar și din cauza unei micoze, care este declanșată de diferite ciuperci. Simptomele micozei includ următoarele: vezicule, descuamare, mâncărime, decolorare sau roșeață. Nu în ultimul rând, scabia

parazitează pielea și declanșează roșeață, mâncărime, arsuri, leziuni hiperkeratotice (îngroșarea pielii) și chiar ulcere.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70672 vizite | 37168 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.