Desert fără zahăr. Bomboane din morcov
Sursa de Sănătate logo
Reţete de prăjituri

2389 vizite

10-03-2017

0 comentarii

Desert fără zahăr. Bomboane din morcov

Morcovul ascunde peste 100 de substanţe terapeutice, conţine puţine calorii şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Morcovii sunt printre puţinele legume folosite cu succes la prepararea unor deserturi savuroase. Mai trebuie spus că, pe lângă gustul dulce şi aromat pe care îl dau deserturilor, morcovii sunt şi un izvor de sănătate, graţie conţinutului nutriţional ridicat: vitamina A, vitamina C şi K, fibre, potasiu.

Printre beneficiile consumului regulat de morcovi se numără: îmbunătăţirea vederii; scăderea nivelului de colesterol rău, detoxifierea ficatului, prevenirea unor boli de inimă, curăţarea danturii, menţinerea aspectului frumos şi sănătos al pielii.

Ingrediente

3/4 cană de morcov crud dat prin răzătoare

1 cană de fulgi de ovăz

1/2 cană de stafidesau dude

6 curmale sau 6 prune uscate

1 linguriţă esenţă naturală de vanilie sau păstaie de vanilie

1/4 cană de apă plată

1 linguriţă pulbere de scorţişoară

un vârf de linguriţă de nucşoară rasă

Mod de preparare

Fulgii de ovăz se pun în blender şi se amestecă foarte bine, până când se transformă în pulbere (făină). În făina din fulgi de ovăz se adaugă stafidele sau dudele uscate, care se mărunţesc bine. Ȋn continuare, se adaugă morcovul dat prin răzătoare, vanilia şi scorţişoara. Se amestecă din nou, după care se adaugă curmalele sau prunele. Din amestecul obţinut se formează biluţe cât o nucă. Opţional, bomboanele din morcov pot fi date prin nucă de cocos. Înainte de a fi consumate, se lasă la frigider pentru două ore.

Sfaturi utile

Este bine ca fructele uscate să fie hidratate în apă călduţă timp de câteva minute. Se obţine astfel un fruct mai plin, suculent, care va avea un gust mai aromat şi care va fi şi mai uşor de mărunţit. Pentru a nu se lipi compoziţia de mâini când faceţi biluţele din morcov, aveţi grijă să vă umeziţi constant palmele cu apă.

Taguri articol: reţete de prăjituri morcov detoxifiere beneficii

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494796 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258205 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441515 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420630 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575123 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508089 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.