Destinul crunt al femeilor cu cancer mamar. Medicamente vitale lipsesc din farmacii
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1365 vizite

17-08-2016

0 comentarii

Destinul crunt al femeilor cu cancer mamar. Medicamente vitale lipsesc din farmacii

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Chimioterapie, radioterapie, mastectomie (tratament chirurgical de îndepărtare a sânului afectat), tratamente peste tratamente sunt nevoite să facă femeile suferinde de cancer mamar.

Aproximativ un an durează ca o femeie să facă aceste terapii sau, pe înţelesul tuturor, să-şi ducă lupta pentru a câştiga timp, pentru a trăi. Dar lupta lor nu se termină niciodată, pentru că, după mastectomie, acestea trebuie să facă un tratament pe termen lung, pentru echilibrarea nivelului hormonal din organism, pentru că acest dezechilibru este vinovat de multe recidive.

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Cronici din România (APCR), Cezar Irimia, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe, că 150.000 de femei care au suferit de cancer mamar sunt nevoite să-şi procure tratamentul din Bulgaria şi Ungaria, deoarece medicamentul de care au nevoie nu se găseşte la noi în ţară.

„Tratamentul pacientelor cu mastectomie, cărora li s-a indicat un tratament de întreţinere hormonală cu produsul tamoxifen, este întrerupt, din cauză că acest medicament nu se găseşte pe piaţa românească. Responsabil de asigurarea continuităţii acestor tratamente este Ministerul Sănătăţii. Pacientele care au nevoie de aceste tratamente merg şi îl cumpără din Bulgaria sau Ungaria. În România, din păcate, lipsa acestor medicamente vitale se întâmplă de vreo jumătate de an şi nimeni nu a luat vreo atitudine”, a declarat preşedintele APCR.

Acest medicament blochează acţiunea hormonului estrogen, care, în exces, favorizează apariţia şi dezvoltarea cancerului mamar.

Taguri articol: stiri medicale cancer cancer san

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660303 vizite | 17231 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7606 vizite | 680 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9045 vizite | 580 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429148 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000153 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660303 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.