Dezvoltarea osoasă a bebeluşului. Sfaturi de la medicul specialist
Sursa de Sănătate logo
Bebe

1971 vizite

16-09-2016

0 comentarii

Dezvoltarea osoasă a bebeluşului. Sfaturi de la medicul specialist

Medicii specialişti de ortopedie pediatrică şi recuperare neuromotorie subliniază importanţa efectuării riguroase a examenelor pediatrice încă din primele zile de viaţă a bebeluşilor, pentru a preveni ulterioare complicaţii sau întârzieri în abordarea unor metode de tratament şi recuperare eficiente, pentru dezvoltarea corectă şi armonioasă a copilului.

Astfel, din momentul în care mămica aşteaptă un bebeluş, medicul urmăreşte creşterea şi dezvoltarea fetusului şi poate descoperi chiar din primele săptămâni de sarcină eventualele deformări ale picioruşelor sau mâinilor (congenitale). Pe parcursul sarcinii, la măsurătorile de morfologie fetală, pot apărea întârzieri de creştere a membrelor sau modificări în structura şi forma oaselor.

Atunci când, la morfologia fetală, medicul obstetrician a descoperit deformări ale scheletului, medicul ortoped pediatru asigură consilierea mămicilor şi a familiei în ceea ce priveşte diagnosticul, evoluţia şi tratamentul acestor deformări congenitale. Din momentul naşterii, orice bebeluş, aşa cum are nevoie de urmărire pediatrică pentru starea generală de sănătate (greutate, alimentaţie, imunizare prin vaccinuri, consiliere şi parenting), tot aşa are nevoie de o urmărire riguroasă a creşterii şi dezvoltării osoase şi musculare.

„Medicul ortoped pediatru este avizat şi pregătit să depisteze, să trateze şi să urmărească deformările osoase care pot apărea de la naştere. Aceste deformări pot fi de poziţie: picior tal valg, picior varus, picior metatarsus adductus, contractură în adducţie şolduri, plagiocefalie, torticolis muscular postural) sau congenitale (picior varus equin, picior convex, luxaţie de şolduri, hipoplazie de femur, torticolis congenital)”, a declarat dr. Valentina Contanu, medic ortoped pediatru.

În cazul în care copilul nu a beneficiat de o evaluare a dezvoltării musculo-scheletale în primele luni sau în primul an de viaţă, este indicat ca aceasta să fie realizată în fiecare an până la finalizarea procesului de creştere, deoarece pot apărea diferite deformări pe parcursul acestui proces. Astfel, pot apărea deformări ale genunchilor, ale membrelor, ale coloanei vertebrale, devierea posturii corecte a corpului sau vicii de mers şi statică.

Taguri articol: bebe consiliere diagnostic ortopedie recuperare sfaturi tratament vaccin bebeluşul dezvoltarea sistem osos

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite | 32417 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8664 vizite | 1250 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10152 vizite | 1092 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429324 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000223 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577350 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.