40 vizite
06-08-2025
0 comentarii
În timp ce anumite diete pot duce la rezultate cum ar fi pierderea rapidă în greutate sau îmbunătățirea energiei, multe dintre ele prezintă riscuri semnificative pentru sănătate și sunt nesustenabile pe termen lung. Un astfel de exemplu este dieta carnivoră, un plan alimentar extrem de restrictiv care elimină toate alimentele pe bază de plante și se bazează exclusiv pe produse animale - în principal carne, pește, ouă și produse lactate limitate. Deși unele persoane raportează pierderi temporare în greutate în cadrul dietei carnivore, acest efect se datorează adesea pierderii inițiale de apă sau aportului caloric redus care rezultă dintr-o gamă limitată de alimente.
Cu toate acestea, astfel de rezultate sunt, de obicei, de scurtă durată. Specialiştii susţin că, odată ce dieta nu mai este urmată, din cauza nesustenabilității sale, multe persoane recâștigă rapid greutatea pierdută. Principalele alimente permise în meniul dietei carnivore includ: carne - vită, porc, miel, păsări de curte (cum ar fi pui și curcan) și organe, cum ar fi ficatul și rinichii; pește și fructe de mare; ouă; lactate cu conținut scăzut de lactoză (în cantități mici) - produse precum brânzeturile tari și untul. Medicii afirmă că acest gen de dietă contribuie la reducerea inflamației din corp. Pe de altă parte, sunt persoane care spun că, de fapt, s-ar întâmpla exact invers şi că un consum ridicat de carne duce la creșterea inflamației, incluzând un risc mai mare de boli cronice, inclusiv boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.