Dieta Dukan - "iluzia" care duce organismul în colaps
Sursa de Sănătate logo
Dieta Dukan

2735 vizite

15-10-2015

0 comentarii

Dieta Dukan - "iluzia" care duce organismul în colaps

Articol publicat de Andreea Năstase

În ultimii ani, moda „dietelor - minune“ a câştigat tot mai mult teren în rândul celor care se luptă cu kilogramele în plus. Avantajul de a ajunge la greutatea dorită într-un timp foarte scurt a făcut din aceste „reţete de slăbit“ un stil de viaţă pentru foarte mulţi oameni. Favorita este dieta Dukan, o dietă pe cât de apreciată de pacienţi, pe atât de contestată de medici.

Agreată de pacienţi, dar contestată de medici, dieta Dukan sau dieta hiperproteică are avantajul că reduce dramatic kilogramele în plus, într-un timp relativ scurt. Corelată, însă, la necesităţile organismului, „dieta minune” nu îndeplineşte principiile unei alimentaţii sănătoase şi variate.

„Dieta Dukan este o dietă hiperproteică, adică bogată în produse ce conţin proteine animale (mezeluri slabe, brânzeturi, ouă, iaurt) şi grăsimi provenite din fructe oleaginoase. Mulţi pacienţi ţin această dietă pentru că are avantajul de a produce o importantă scădere în greutate, ce favorizează arderea lipidelor de depozit ca sursă de energie.

Cu alte cuvinte, această dietă este structurată pe patru etape ce se axează pe consumul excesiv de proteine, în detrimentul fructelor şi al legumelor”, a explicat dr. Camelia Lăcătuş, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, în cadrul centrului medical de gastroenterologie, hepatologie şi endoscopie digestivă Gastromond. Întregul artico, aici.

Taguri articol: boli şi afecţiuni dieta dukan dietă gastromond gastroenterologie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

265502 vizite | 105586 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

238780 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

421381 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1402691 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

982525 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659547 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567898 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504871 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.