Dieta vegetariană, moft sau stil de viaţă?
Sursa de Sănătate logo

dietavegetariana2-1401206798

dietavegetariana2-1401206798

dietavegetariana1-1401206748

dietavegetariana1-1401206748
Diete

1471 vizite

01-06-2014

0 comentarii

Dieta vegetariană, moft sau stil de viaţă?

Articol publicat de Andreea Năstase

La fel ca orice decizie pe care o luăm la modul general, când vine vorba de schimbarea dietei, trebuie să facem totul treptat, cu paşi mici şi fără să ne grăbim sau să ne forţăm.
Sănătatea trece prin farfurie, spun nutriţioniştii. Pe principiul unei vieţi sănătoase şi lipsite de efectele negative ale toxinelor din alimentele procesate, doi constănţeni, soţ şi soţie, au ales să transmită prin intermediul unui restaurant de profil secretele dietei vegetariene. Astfel, de mai bine de doi ani, aceştia au dezvoltat un concept nou pe piaţa constănţeană - „casa vegetariană”, locul unde poţi să găseşti reţete preparate exclusiv pe bază de vegetale. „Luna aceasta s-au împlinit doi ani de la demararea activităţii. A fost un proiect ambiţios, care la început era doar un vis frumos. Pentru a marca această perioadă frumoasă, l-am invitat pe dr. Virgil Stroescu, un renumit medic endocrinolog, specialist în nutriţie, să confirme calitatea vieţii celor care se hrănesc cu vegetale”, a explicat Rodica Prodan, managerul restaurantului. Medicul invitat a ţinut să precizeze că dieta vegetariană se potriveşte oricui, doar că trecerea de la dieta animală la aceasta trebuie realizată treptat, astfel ca organismul să se poată readapta.

„La fel ca orice decizie pe care o luăm la modul general, când vine vorba de schimbarea dietei, trebuie să facem totul treptat, cu paşi mici şi fără să ne grăbim sau să ne forţăm. Dieta exclusiv vegetală este un mod de viaţă, o alegere pe care trebuie să o facem doar atunci când suntem pregătiţi. Nu pot să nu aduc în discuţie faptul că orice produs animal conţine o serie de substanţe de care organismul nu are nevoie, pe care nu le poate procesa. Însă aceste lucruri trebuie înţelese, învăţate. De exemplu, dacă vorbim de boli precum diabetul sau bolile tiroidiene, posibilitatea ca organismul să se regleze este foarte mare. Desigur că depinde de stadiul bolii, de vârsta pacientului, de alţi factori precum tutunul, alcoolul sau lipsa de odihnă. Nicio dietă pe lumea asta nu merge fără cele mai elementare lucruri: odihnă şi relaxare. De aceea, se recomandă mişcarea zilnică, în natură, la aer, la soare. Împreună cu acestea trebuie să vină şi odihna. Este singura modalitate prin care organismul îşi reface resursele de energie şi continuă să funcţioneze”, a declarat dr. Virgil Stroescu, medic endocrinolog, specialist în boli de nutriţie.

Taguri articol: dieta si nutritie endocrinologie Virgil Stroescu

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661415 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

50845 vizite | 9284 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17565 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431372 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001519 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671645 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661415 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577725 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.