Dietele stricte ale femeilor pot duce la infertilitate
Sursa de Sănătate logo
Stil de viaţă

313 vizite

03-09-2021

0 comentarii

Dietele stricte ale femeilor pot duce la infertilitate

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Majoritatea femeilor își doresc să fie suple și în unele cazuri apelează la diete stricte, cu riscul de a-și pune sănătatea în pericol. Înainte de toate, trebuie să știți că, în cazul acestor cure de slăbire, organismul nu primește suficienți nutrienți, cauzând uneori probleme de fertilitate.

Statistic, șase din zece cupluri au probleme de fertilitate, iar trei cupluri din zece nu pot avea urmași fără ajutorul medicilor. Se consideră că un cuplu are probleme de fertilitate atunci când nu a reușit să conceapă un copil vreme de doi ani, timp în care niciunul nu a folosit metode de contracepție.

Printre primele semne care anunță astfel de probleme sunt menstruațiile neregulate. În cazul în care vă aflați în această situație, trebuie să faceți un control la ginecolog pentru a afla care este adevărata problemă. În mod normal, spun medicii, ciclul normal trebuie să dureze între trei și șapte zile. Dacă perioada de ciclu se întinde pe mai mult de șapte zile și aveți crampe intense, înseamnă că există probleme.

Sângerările abundente, perioadele lungi de sângerare și crampele aproape insuportabile sunt, și ele, semne de infertilitate. În timpul menstruațiilor abundente se pierde o cantitate de importantă de fier din organism, iar o deficiență mică a acestui oligoelement în organismul femeii duce la o infertilitate temporară.

Specialiștii afirmă că dacă o femeie se supune unor cure de slăbire stricte și pierde brusc în greutate, organismul întârzie sau chiar împiedică ovulația. Pe de altă parte, dacă regimul alimentar al unei persoane este sărac în vitamine și minerale, persoana respectivă poate întâmpina probleme în conceperea bebelușului sau șansele conceperii sunt destul de reduse.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323611 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29763 vizite | 12619 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324726 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954026 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.