Dificultățile unei gravide la locul de muncă și cum pot fi depășite
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

422 vizite

29-01-2021

0 comentarii

Dificultățile unei gravide la locul de muncă și cum pot fi depășite

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN

Pentru numeroase femei, o pauză de nouă luni de la locul de muncă, pe perioada sarcinii, nu este posibilă. De aceea, pentru a putea să se mențină sănătoase și productive, gravidele trebuie să înțeleagă cum să atenueze disconforturile specifice unei sarcini. Asistent medical Ana-Maria Răducu, din cadrul Spitalului Euromaterna Constanța recomandă: „Senzația de greață este o neplăcere frecventă în sarcină. Pentru a o putea ține în frâu, gravidele trebuie să opteze pentru gustări mai dese și să evite mâncărurile care le fac rău. De asemenea, trebuie să țină cont că se vor simți obosite întrucât corpul lor lucrează intens pentru a susține sarcina, iar odihna în timpul orelor de muncă nu este un lucru tocmai accesibil”.

Sunt însă și câteva modalități prin care femeile gravide pot avea energie pe tot parcursul zilei. „Consumă alimente bogate în fier și proteine, precum carnea roșie, carnea de pasăre, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale îmbogățite cu fier și fasole. Pauzele trebuie să fie scurte și dese. Ridică-te și plimbă-te prin birou, timp de câteva minute. Bea multe lichide. Ține lângă biroul tău o sticlă de apă, din care vei putea bea pe tot parcursul zilei. Fă mișcare. Activitatea fizică îți crește nivelul de energie. Poți încerca niște exerciții de fitness pentru gravide sau poți face o plimbare pe jos după muncă, până acasă, în condițiile în care corpul tău îți permite acest lucru. Consultă-te cu medicul tău curant”, a mai arătat cadrul medical.

De asemenea, este indicat ca gravidele să se culce devreme și să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte. „Pentru a avea un somn mai confortabil, gravidele își pot așeza perne între picioare și sub burtică”, a mai subliniat asistentul medical Ana-Maria Răducu.

Pe măsură ce sarcina evoluează, activitățile zilnice precum așezatul sau statul în picioare pot deveni incomode. Dar puțină mișcare, prin birou sau la locul de muncă, la interval de câteva ore, eliberează tensiunea din mușchi și previne acumularea de lichide în picioare.

Totodată, este foarte important să fie limitat nivelul de stres de la locul de muncă.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46904 vizite | 8685 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431256 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001439 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671633 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.