Din ce cauză apar umflăturile la genunchi
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

294 vizite

17-08-2022

0 comentarii

Din ce cauză apar umflăturile la genunchi

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Genunchiul umflat este o cauză frecventă de consultație medicală, fiind declanșat de diferite leziuni sau boli cronice. Specialiștii spun că această articulație este formată din diverse structuri care sunt integrate într-un mod complex pentru a oferi atât mobilitate, cât și stabilitate corpului. În plus, sunt responsabile de distribuirea greutății, deci sunt supuse unei presiuni continue. Cu toate acestea, din cauza sarcinii pe care o suportă, necesită multă amortizare și întărire. Pentru a face acest lucru, există menisc, ligamente și pungi sinoviale care oferă o stabilitate ideală, astfel încât mișcările să fie controlate. De ce apar genunchii umflați? Trauma este una dintre principalele cauze ale durerii asociate cu genunchii umflați. Amploarea evenimentului și mecanismul prin care acesta are loc sunt vitale pentru stabilirea unui diagnostic prezumtiv.

Atât examenul fizic, cât și testele complementare sunt necesare pentru a determina severitatea problemei. Apoi, în entorsă, apare o ruptură în fibrele care alcătuiesc ligamentele, aceasta fiind produsă de un traumatism indirect și ducând la apariția durerii, inflamației și căldurii în zona leziunii. Totodată, prezența vânătăilor este frecventă, iar când edemul este important, este posibil să existe și un revărsat articular. În funcție de gradul de implicare, tratamentul variază de la repaus cu comprese reci, până la intervenții chirurgicale. De asemenea, meniscurile sunt structuri asemănătoare plăcuțelor, care sunt esențiale pentru amortizarea și stabilizarea mișcărilor genunchiului. Drept urmare, leziunea meniscală apare din cauza traumatismelor repetitive, motiv pentru care este frecventă la sportivi. Desigur, nu trebuie omise nici patologiile degenerative, genunchiul fiind articulația cea mai afectată de osteoartrită, o afecțiune frecventă la pacienții cu vârsta peste 65 de ani.

Taguri articol: chirurg consultație probleme pungi sport umflături genunchi tratament diagnostic

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite | 46274 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

10105 vizite | 1590 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

12769 vizite | 1372 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429558 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000298 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671485 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577383 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.