După ore de aşteptare pe holul spitalului, trimisă acasă cu diagnostic greşit! "Se înnegrise, aveam fractură"
Sursa de Sănătate logo
Clinici şi spitale

5802 vizite

03-08-2016

0 comentarii

După ore de aşteptare pe holul spitalului, trimisă acasă cu diagnostic greşit! "Se înnegrise, aveam fractură"

O tânără de 26 de ani, care a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” (SCJU) cu un deget strivit, a fost trimisă acasă, deoarece pe radiografie nu i se vedea nicio fractură. Văzând că situaţia se înrăutăţeşte, Raluca B. a decis, luni, 1 august, să mai facă o radiografie la o clinică privată, în urma căreia a reieşit că osul este fracturat.

Sâmbătă, 30 iulie, Raluca B. ajunge în secţia de urgenţă, după ce un placaj i-a strivit un deget de la piciorul stâng. Este înregistrată imediat, iar după aproximativ o oră, este chemată în triaj şi i se scrie repede fişa, ca să facă radiografie. Până aici, lucrurile decurg normal, având în vedere volumul de pacienţi care se perindă de obicei pe la secţia de urgenţe. Potrivit spuselor pacientei, la radiologie erau două persoane: una aştepta rezultatul, iar cealaltă aştepta să facă o ecografie.

„Nu eram însoţită de nicio infirmieră, pentru că aşa cum cadrele medicale sunt pe cale de dispariţie şi eu eram «pe picioare», m-am deplasat singură! Între timp, vine un infirmier amabil, care ia şi fişa mea. Când a ieşit infirmierul, asistenta îmi spune foarte clar să intre domnul de după mine, că are aparatul deja pe poziţie, eu să mai aştept”, a declarat Raluca B.

Când a venit şi rândul tinerei, s-a întrerupt curentul electric, iar aparatele nu au mai funcţionat! Medicul care era de gardă hotărăşte să facă ecografiile, pentru că acolo este curent şi le spune asistentelor să o anunţe când vine curentul. Între timp, au mai venit şi alţi pacienţi, iar holul s-a aglomerat, pacienţii aşteptând să vină curentul, fiecare cu durerile lui.

„Intră infirmiera şi ghici ce? Cum a intrat ea, cum a venit curentul. Medicul face o radiografie pulmonară unui domn care era cu oxigen. După acel domn, era normal să intru eu, când - ce să vezi? - nu intru eu, că are aparatul tot în poziţia aia şi nu îi schimbă poziţia pentru piciorul meu când mai are o pulmonară de făcut. A trebuit să ridic vocea ca să fiu luată în seamă”, explică supărată pacienta.

„Degetul se înnegrise, aveam fractură!“

În urma rezultatului de la radiografie, Raluca B. a avut o surpriză, aparent plăcută, deoarece doctoriţa nu a văzut nicio leziune osoasă.

„Revin în urgenţe cu rezultatul şi mi se spune că nu am nicio leziune, dar dacă vreau să aştept medicul ortoped, pot să rămân, dar mai durează. Am plecat din urgenţe «fără să am vreo leziune osoasă» şi cu tratamentul deja administrat personal, înainte de a ajunge aici. Pe 1 august, am făcut o altă radiografie, într-o clinică privată, pentru că degetul meu era negru şi umflat şi mă durea şi am avut o surpriză de proporţii: am o fractură pe care nu a văzut-o nimeni sâmbătă! Aşadar, această doamnă dr. Bejan, de la radiologia spitalului, se pare că nu a învăţat încă să localizeze leziunile sau pentru ea leziune osoasă nu se referă la un amărât de deget. Este îngrozitor şi strigător la cer în ce hal am ajuns. Cum astfel de oameni profesează într-o unitate spitalicească de urgenţă, unde sunt cazuri de o mie de ori mai grave decât degetul meu”, spune Raluca B. extrem de indignată.

v v v

Cazul Ralucăi nu este singular, superficialitate cu care sunt trataţi pacienţii în Spitalul Judeţean şi diagnosticele imprecise sau chiar greşite sunt la ordinea zilei şi aceste lucruri sunt povestite chiar de pacienţii care au trecut pragul spitalului. Poate această situaţie nu se încadrează în topul celor mai grave, însă ce se întâmplă cu pacienţii cu probleme vitale?

„Medicul de la urgenţe a fost foarte prompt, cu toată nebunia de acolo, însă aceste persoane care nu ştiu ale căror angajate sunt, dacă la Pozimed sau la spital, îşi luaseră pauză cu zecile de cazuri la uşă, unele mai grave, altele mai puţin grave. Nu e vorba de degetul meu, ci de faptul că cine ştie câţi alţi oameni au nenorocit şi cine ştie câţi mai urmează”, mai spune Raluca B.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU), managerul interimar, dr. Cătălin Grasa, a declarat: „Pacienta trebuie să facă o reclamaţie legală pe care, împreună cu directorul medical, o vom verifica, alături de analizele şi informaţiile existente şi dacă sunt lucruri în neregulă ne vom sesiza”.

Taguri articol: clinici şi spitale fracturi spitalul judetean constanta

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661354 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45769 vizite | 8488 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17524 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431229 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661354 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.