Durerea, cel mai greu de suportat după orice intervenţie chirurgicală
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

3095 vizite

27-04-2017

0 comentarii

Durerea, cel mai greu de suportat după orice intervenţie chirurgicală

Pentru ca un pacient să treacă mai uşor peste perioada de după o intervenţie chirurgicală, acesta are nevoie de suport din partea medicilor, asistenţilor medicali şi a întregii echipe medicale.

De asemenea, medicaţia împotriva durerii este extrem de importantă, desigur, în dozele recomandate de medici, dar şi metodele alternative de calmare a durerii şi de liniştire, spun specialiştii. Tocmai de aceea, modalităţile de calmare a durerii, de după operaţie, nu trebuie să se oprească la externarea din spital, ci trebuie să continue pe o perioadă mai mare de timp, până când pacientul se recuperează complet.

„Durerea acută postoperatorie constituie o sursă majoră de teamă şi anxietate la pacientul spitalizat. În ultimele decenii, studiul durerii a dus la importante achiziţii, demonstrându-se faptul că tratamentul eficient al durerii acute postoperatorii presupune implicarea mai multor factori: nursing de calitate, tehnici nefarmacologice (metode psihoterapeutice, acupunctură), tehnici moderne de analgezie balansată (multimodală), în vederea calmării adecvate a senzaţiei dureroase cu folosirea combinaţiei optime de antialgice în doze minime efective. Un principiu actual important este cel conform căruia terapia propriu-zisă a durerii acute postoperatorii nu se limitează strict la etapa postoperatorie, ci vizează întreaga perioadă postoperatorie”, explică dr. Viorel Gherghina, specialist ATI.

Taguri articol: boli şi afecţiuni chirurg durere medic spital tratament anxietate terapia analgezie doze

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46107 vizite | 8538 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431241 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.