Durerea de splină nu trebuie ignorată, mai ales dacă este însoțită și de alte simptome
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

55 vizite

26-12-2024

0 comentarii

Durerea de splină nu trebuie ignorată, mai ales dacă este însoțită și de alte simptome

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Indiferent dacă apare fără o cauză cunoscută sau în urma unei lovituri, durerea de splină nu trebuie ignorată, mai ales dacă este însoțită și de alte simptome. Splenomegalia sau mărirea splinei reprezintă o mărire peste măsurile normale ale organului și este un fenomen care poate apărea în urma unor afecțiuni asociate. Printre acestea se numără: infecții bacteriene cronice sau acute; afecțiuni inflamatorii sau hepatice; anemii; infecții virale. Potrivit specialiștilor, splina se poate mări și în urma unor traumatisme suferite în zona abdominală și se poate rupe/ fisura de la lovituri puternice. Ruptura de splină este de cele mai multe ori declanșată de către o lovitură puternică și este foarte periculoasă, fiind urmată de o hemoragie internă.

În același timp, durerea de splină se poate resimți și atunci când sunt afectate alte organe aflate lângă ea, cum ar fi rinichii sau colonul. De exemplu, ciroza, lupusul sau malaria, precum și artrita reumatică pot avea drept consecință splenomegalia și deci dureri de splină. Splenomegalia poate să nu se manifeste cu durere de splină, dar dacă aceasta apare, poate iradia spre umărul stâng. Alte simptome asociate pot fi: oboseala; pierderea în greutate; învinețirea pielii; senzația de sațietate rapidă, fără să se consume prea multă hrană. În plus, sângerarea internă cauzată de ruptura de splină va avea ca simptome scăderea masivă a tensiunii arteriale și creșterea pulsului, vederea încețoșată, anxietate și stare de leșin.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661556 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

70412 vizite | 12164 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17813 vizite | 1810 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431997 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001834 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671684 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661556 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578255 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.