Durerile neuropatice se ameliorează și cu uleiuri esențiale
Sursa de Sănătate logo
Homeopatie

209 vizite

01-10-2021

0 comentarii

Durerile neuropatice se ameliorează și cu uleiuri esențiale

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Durerile neuropatice pot fi tratate, uneori, cu uleiuri esențiale, care au proprietăți benefice pentru sănătatea dumneavoastră. Potrivit dr. Cristina Toma, durerea neuropatică este un tip de durere care se dezvoltă ca rezultat al unei leziuni a nervilor. Conform estimărilor, aceasta afectează între 7 și 10% din populația generală, vârstnicii fiind cei mai vizați. Mai exact, este frecventă la pacienții cu durere cronică post-chirurgicală, nevralgie postherpetică și neuropatie diabetică.

Cu toate acestea, specialiștii o leagă și de alte boli cronice. Astfel, cea mai frecventă formă este neuropatia diabetică perifită, care afectează până la 50% dintre pacienții cu diabet zaharat. În general, alături de durere, pacienții prezintă furnicături, inflamații și amorțeală.

Conform unor studii, uleiurile esențiale pot ajuta la ameliorarea durerii. Cu toate acestea, dovezile sunt limitate, așa că ar trebui să acționați cu prudență. De asemenea, trebuie să mai rețineți un lucru: acestea nu înlocuiesc tratamentul medical!

De exemplu, uleiul esențial de sunătoare ajută la îmbunătățirea stării de spirit în cazurile de anxietate și depresie. Cu toate acestea, există studii care au relevat posibilitatea ca acesta să funcționeze ca tratament complementar pentru durerea neuropatică. Apoi, uleiul esențial de mușețel conține o substanță numită borneol, acest compus putând fi util atunci când vine vorba de reducerea durerii și a inflamației cauzate de neuropatie.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331157 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70731 vizite | 37198 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328686 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959022 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552261 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491686 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.