Erupţia dinţilor temporari la copii poate crea complicaţii
Sursa de Sănătate logo

f8baabce1573daa4c35c9020ba5efab7_1_large

f8baabce1573daa4c35c9020ba5efab7_1_large

deal-v1343828022

deal-v1343828022
Erupția dentară

2088 vizite

14-12-2012

0 comentarii

Erupţia dinţilor temporari la copii poate crea complicaţii

Articol publicat de Andreea Năstase
Când reprezintă o urgenţă erupţia dinţilor temporari la copii?

Complicaţiile infecţioase ale erupţiei dinţilor temporari reprezintă uneori urgenţe stomatologice. Aceste complicaţii se datorează în principal afectării sacului pericoronar. Aşadar, dacă micuţul prezintă o stare generală proastă, însoţită de hipersalivaţie, febră şi halenă, trebuie să vă adresaţi medicului stomatolog, pentru că acest episod se poate încadra în urgenţe stomatologice. Când reprezintă o urgenţă erupţia dinţilor temporari la copii? Aceasta este întrebarea pe care o adresează din ce în ce mai des părinţii, medicilor stomatologi. Răspunsul vine însoţit de explicaţiile tuturor complicaţiilor infecţioase care apar la copii în procesul de erupţie al dinţilor temporari de la medicul stomatolog Dorina Contor: „Pericoronarita congestivă, descrisă ca o umflătură în dreptul dintelui care erupe, este însoţită de dureri moderate, mâncărimi gingivale, hipersalivaţie şi o stare moderată de agitaţie psihomotorie, pericoronarita supurală, adică în dreptul dintelui în erupţie, gingia este la început tumefiată, roşie, congestivă, inflamată şi dureroasă. Aceasta poate evolua spre formarea unui mic abces, ducând la o stare de agitaţie psihomotorie intensă, la febră şi la refuzul alimentelor”. Afecţiuni severe şi foarte rare Procesul erupţiei dinţilor temporari este unul complicat şi dureros pentru copii, spun medicii. Însă, cea mai severă complicaţie în acest caz este reprezentată de gingivostomatită. „Este o complicaţie mai severă, deoarece se instalează o gingivostomatită localizată sau extinsă spre limbă, bolta palatină sau regiunea gingivală învecinată dintelui. Copilul are în acest caz o stare generală septică”, explică medicul Dorina Contor. O altă complicaţie apărută în timpul erupţiei dinţilor temporari este foliculita expulsivă, sau cap de pont, care este o afecţiune rară a dinţilor temporari, incomplet formaţi, mobili cu coroane malformate şi nemineralizate, dinţi care se expulzează spontan. Aceştia se însoţesc de prezenţa fenomenelor inflamatorii gingivale, cu ulceraţii atone. Tratamente şi recomandări Pentru că sunt considerate urgenţe în accidentele de erupţie a dinţilor temporari la copii, aceste complicaţii infecţioase necesită tratamentul medical de urgenţă. „În cazul pericoronaritei congestive, se recomandă administrarea tratamentului pe bază de ibuprofen şi a gelului local analgezic. În cazul pericoronaritei supurative şi a gingivostomatitei, se recomandă tratamentul medical de urgenţă, local şi general, realizat de medicul stomatolog”.

Taguri articol: complicatii pericoronarita sanatatea copiilor stomatologie bebe copilul ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

213337 vizite | 54461 comentarii

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1318004 vizite | 1697 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

469502 vizite | 683 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1318004 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

941900 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

606252 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

541220 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

482502 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.