Excesul de proteine poate duce la cancer de colon
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1580 vizite

23-02-2018

0 comentarii

Excesul de proteine poate duce la cancer de colon

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

"Proteinele sunt cărămizile organismului nostru, dar, dacă sunt consumate în cantități mari, intoxică ficatul, rinichii și creierul, după care întreg organismul”, este de părere Cristian Ionescu, nutriționist.

Se știe că proteinele ne ajută foarte mult, construiesc masa musculară, ard calorii în procesul de digestie, dau o senzație de sațietate mare, dar excesul de proteine este dăunător. De ce? Specialiștii spun că proteinele rămase neabsorbite pot fi transformate în colon (intestinul gros) în substanțe cancerigene, de aici incidența crescută a cancerului de colon la persoanele care fac exces de carne și au un tranzit intestinal lent.

Desigur, pot exista probleme și în cazul deficitului de proteine, ce pot fi cauzate de malnutriție, obiceiuri alimentare nesănătoase, dar și de consumul produselor alimentare care nu conțin proteine. De obicei, nivelul scăzut al acestor substanțe organice este urmarea unei diete care nu conține o cantitate suficientă de proteine.

Precizăm că proteinele din organism sunt împărțite în aminoacizi, care intră în compoziția mușchilor și a sângelui, necesari pentru formarea acestora. Totodată, proteinele au un rol important în refacerea țesuturilor, proces important în vindecarea rănilor, leziunilor.

În același timp, proteinele contribuie la întreținerea corespunzătoare a sistemului imunitar. Acesta este și motivul pentru care se recomandă consumarea unei cantități adecvate de proteine, zilnic. În caz contrar, deficitul de proteine poate duce la apariția mai multor afecțiuni. Simptomele specifice deficitului de proteine sunt: edem, fragilitatea și căderea părului, scădere în greutate, letargie, dureri musculare, vindecare dificilă a rănilor etc.

Taguri articol: sfatul medicului proteine cristian ionescu

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659732 vizite | 16636 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7580 vizite | 658 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9011 vizite | 561 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429137 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000153 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659732 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.