False boli, la nou-născut, care le sperie inutil pe mămici
Sursa de Sănătate logo
Bebe e bolnav

5592 vizite

13-03-2017

0 comentarii

False boli, la nou-născut, care le sperie inutil pe mămici

Imediat după naştere, nou-născutul trece prin anumite procese de acomodare la mediul extrauterin. Aceste procese se numesc incidente fiziologice şi de multe ori le sperie pe proaspetele mămici.

„Incidentele fiziologice sunt diferite manifestări specifice, care apar în perioada timpurie de sugar şi sunt considerate fenomene de adaptare a nou-născutului la viaţa extrauterină. Dintre acestea amintesc: scăderea în greutate a nou-născutului, icterul fiziologic, criza genitală, eritemul alergic, descuamaţia fiziologică, vărsăturile, temperatura, constipaţia, febra de sete şi scaunele moi ale nou-născutului şi sugarului. Acestea nu sunt boli şi trec destul de repede!

Abilitatea de a le recunoaşte, fără a ne îngrijora excesiv, de a le accepta şi trata blând, fără medicamente, este necesară. Gravidele şi proaspetele mămici sunt înclinate către informare şi adesea, ele caută informaţia, înainte de venirea pe lume a bebeluşului”, explică Liliana Tudose, educator prenatal, specialist în alăptare.

Dacă cel mic se confruntă cu astfel de manifestări, medicii le sfătuiesc pe tinerele mame să nu se alarmeze, să ceară sfatul medicului pediatru, de familie sau a unui specialist acreditat, pentru a se linişti, deoarece aceste manifestări trec de la sine.

Taguri articol: bebe e bolnav copilul alăptare medicamente temperatura pete vărsături eritem

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660618 vizite | 32379 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8655 vizite | 1242 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10142 vizite | 1092 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429324 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000222 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660618 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577350 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.