False boli, la nou-născut, care le sperie inutil pe mămici
Sursa de Sănătate logo
Bebe e bolnav

5561 vizite

13-03-2017

0 comentarii

False boli, la nou-născut, care le sperie inutil pe mămici

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Imediat după naştere, nou-născutul trece prin anumite procese de acomodare la mediul extrauterin. Aceste procese se numesc incidente fiziologice şi de multe ori le sperie pe proaspetele mămici.

„Incidentele fiziologice sunt diferite manifestări specifice, care apar în perioada timpurie de sugar şi sunt considerate fenomene de adaptare a nou-născutului la viaţa extrauterină. Dintre acestea amintesc: scăderea în greutate a nou-născutului, icterul fiziologic, criza genitală, eritemul alergic, descuamaţia fiziologică, vărsăturile, temperatura, constipaţia, febra de sete şi scaunele moi ale nou-născutului şi sugarului. Acestea nu sunt boli şi trec destul de repede!

Abilitatea de a le recunoaşte, fără a ne îngrijora excesiv, de a le accepta şi trata blând, fără medicamente, este necesară. Gravidele şi proaspetele mămici sunt înclinate către informare şi adesea, ele caută informaţia, înainte de venirea pe lume a bebeluşului”, explică Liliana Tudose, educator prenatal, specialist în alăptare.

Dacă cel mic se confruntă cu astfel de manifestări, medicii le sfătuiesc pe tinerele mame să nu se alarmeze, să ceară sfatul medicului pediatru, de familie sau a unui specialist acreditat, pentru a se linişti, deoarece aceste manifestări trec de la sine.

Taguri articol: bebe e bolnav copilul alăptare medicamente temperatura pete vărsături eritem

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566493 vizite | 144 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566493 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.