Fasolea untoasă, inclusă în dietele cu puține calorii
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1364 vizite

17-02-2022

0 comentarii

Fasolea untoasă, inclusă în dietele cu puține calorii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Puțini oameni știu că fasolea Lima sau fasolea untoasă este o leguminoasă care se remarcă prin aportul său deosebit de nutrienți esențiali. În general, are o formă plată și seamănă cu rinichii. În ceea ce privește aroma, aceasta este fină, iar culoarea variază de la verde la alb. Aroma bogată și textura apetisantă o fac un ingredient excepțional și versatil în bucătărie. În plus, valoarea sa nutritivă este ridicată. Vreți să aflați mai multe despre motivele includerii fasolei Lima într-o dietă sănătoasă? Specialiștii spun că acest tip de fasole furnizează aproape 12 grame de proteine pe fiecare cană de produs gătit. Mai mult decât atât, leguminoasele sunt bogate în lizină și deficitare în metionină, cistină și triptofan. Din acest motiv, trebuie completate cu alte boabe, precum cerealele, pentru a obține proteine cu valoare biologică și nutritivă mai bună. De asemenea, alăturarea cu proteine de origine animală mărește posibilitatea obținerii unei proteine complete. În același timp, conținutul de grăsime al fasolei Lima este atât de scăzut, încât poate fi inclusă în dietele cu puține calorii. În plus, tipul de grăsime din leguminoase este esențial pentru organism și bun pentru menținerea sănătății. Nu în ultimul rând, trebuie menționat că fasolea Lima se remarcă prin varietatea de carbohidrați conținută, de la cei complecși, precum amidonul și fibrele, până la cei simpli, precum zaharurile.

Taguri articol: sfatul medicului nutritie nutrienţi cabinet boli de nutriţie şi diabet bucătărie dietele proteine cereale grăsime fasole fibre

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite | 34303 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10442 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.