Fasolea untoasă, inclusă în dietele cu puține calorii
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

630 vizite

17-02-2022

0 comentarii

Fasolea untoasă, inclusă în dietele cu puține calorii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Puțini oameni știu că fasolea Lima sau fasolea untoasă este o leguminoasă care se remarcă prin aportul său deosebit de nutrienți esențiali. În general, are o formă plată și seamănă cu rinichii. În ceea ce privește aroma, aceasta este fină, iar culoarea variază de la verde la alb. Aroma bogată și textura apetisantă o fac un ingredient excepțional și versatil în bucătărie. În plus, valoarea sa nutritivă este ridicată. Vreți să aflați mai multe despre motivele includerii fasolei Lima într-o dietă sănătoasă? Specialiștii spun că acest tip de fasole furnizează aproape 12 grame de proteine pe fiecare cană de produs gătit. Mai mult decât atât, leguminoasele sunt bogate în lizină și deficitare în metionină, cistină și triptofan. Din acest motiv, trebuie completate cu alte boabe, precum cerealele, pentru a obține proteine cu valoare biologică și nutritivă mai bună. De asemenea, alăturarea cu proteine de origine animală mărește posibilitatea obținerii unei proteine complete. În același timp, conținutul de grăsime al fasolei Lima este atât de scăzut, încât poate fi inclusă în dietele cu puține calorii. În plus, tipul de grăsime din leguminoase este esențial pentru organism și bun pentru menținerea sănătății. Nu în ultimul rând, trebuie menționat că fasolea Lima se remarcă prin varietatea de carbohidrați conținută, de la cei complecși, precum amidonul și fibrele, până la cei simpli, precum zaharurile.

Taguri articol: sfatul medicului nutritie nutrienţi cabinet boli de nutriţie şi diabet bucătărie dietele proteine cereale grăsime fasole fibre

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259203 vizite | 105348 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235535 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

419998 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401248 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981626 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659203 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504762 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.