Fisticul susține sănătatea inimii şi contribuie la întărirea sistemului imunitar
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

72 vizite

20-08-2024

0 comentarii

Fisticul susține sănătatea inimii şi contribuie la întărirea sistemului imunitar

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fisticul are o aromă specifică ușor dulceagă și o nuanță de verde deschis, ușor de recunoscut. Valorile sale nutritive sunt mai mari când este crud, dar cel mai des se consumă prăjit și sărat, ca o gustare de sine stătătoare sau ca ingredient în diverse preparate. Printre beneficiile pe care le conferă consumul de fistic se numără următoarele: este potrivit în diete de slăbire; are proprietăți antioxidante; susține buna funcționare a sistemului digestiv; conține luteină, care contribuie la sănătatea ochilor; contribuie la echilibrarea glicemiei; este un bun antiinflamator; susține sănătatea inimii; contribuie la întărirea sistemului imunitar; protejează împotriva infecțiilor; contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale etc.

În același timp, susţin medicii, fisticul este o sursă de grăsimi naturale sănătoase, care contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular, reglarea presiunii sangvine și a nivelului de colesterol. Consumul de fistic este recomandat și datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare, care pot prevenii apariția mai multor afecțiuni, printre care și a unor tipuri de cancer. Sănătatea creierului și a sistemului cognitiv beneficiază, de asemenea, de consumul de fistic, bogat în flavonoide și antocianine, care pot avea rol în reducerea inflamațiilor și a protejării împotriva deteriorărilor la nivel celular. În același timp, acești antioxidanți inhibă absorbția carbohidraților, contribuind astfel la menținerea unui nivel optim al glicemiei.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661354 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45661 vizite | 8468 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17523 vizite | 1784 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431229 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661354 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.