Fiți atenți la culoarea ficatului de pui, atunci când îl cumpărați!
Sursa de Sănătate logo

Sursa: Doctorul zilei

Sursa: Doctorul zilei
Mâncăruri

2214 vizite

30-03-2020

0 comentarii

Fiți atenți la culoarea ficatului de pui, atunci când îl cumpărați!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vă place ficatul de pui? Foarte bine. Acesta, spun specialiștii, este un aliment care ar trebui inclus în regimul fiecărei familii, măcar o dată pe lună, pentru că este extrem de bogat în nutrienți. Mai mult decât atât, ficatul de pui reprezintă o sursă excelentă de fier, astfel că în doar o sută de grame de ficat se găsesc aproximativ 7-12 grame de fier. În același timp, acesta este o sursă bogată de zinc şi seleniu, minerale, ce joacă un rol important în stimularea imunităţii.

De asemenea, ficăţeii de pui conţin şi o cantitate mare de vitamina B12, care, la rândul său contribuie la producerea globulelor roşii şi, de regulă, previne anemia. Ficatul de pui este, totodată, o sursă excelentă de vitamina A, care protejează şi îmbunătăţeşte vederea.

Specialiştii susţin că ficatul de pasăre nu trebuie să lipsească nici din dieta copiilor. Așa că, pentru o mai bună asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci când mâncăm ficăţeii de pui să îi stropim cu puţină zeamă de lămâie. De ce? Vitamina C din lămâie stimulează asimilarea fierului din ficat. În anumite situaţii, ficatul de pui poate deveni toxic pentru organism. Înainte de toate, însă, ficatul de pui calitativ trebuie să fie de culoare maro, cu o nuanţă bordo. Dacă observați că acesta are o culoare deschisă, galbenă sau o nuanţă foarte închisă nu îl cumpărați, pentru că există riscul ca pasărea să fi fost bolnavă.

Spre exemplu, în cazul animalelor crescute în condiţii improprii, mai multe studii au evidenţiat acumularea unor metale grele în organele acestora, în special în ficat. În plus, de-a lungul timpului au fost descoperite elemente precum arsenicul, cadmiul sau plumbul, în doze care pot pune în pericol sănătatea organismului uman. Astfel, dacă nu cunoaşteţi provenienţa ficatului pe care îl cumpăraţi, ar fi mai bine să evitaţi consumarea acestui organ.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658199 vizite | 15401 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7524 vizite | 621 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8936 vizite | 522 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429096 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658199 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.