Folosirea îndelungată a telefonului nu-i dă timp creierului să se relaxeze
Sursa de Sănătate logo

Sursa: Freedom App

Sursa: Freedom App
Ştiri medicale

2577 vizite

09-04-2020

0 comentarii

Folosirea îndelungată a telefonului nu-i dă timp creierului să se relaxeze

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Trebuie să recunoaştem că, la momentul actual, ne pierdem o grămadă de timp pe reţelele de socializare, pe Internet, căutând tot felul de informaţii etc. Practic, chiar dacă nu vrem s-o recunoaştem, cei mai mulţi dintre noi suntem dependenţi de telefoanele mobile, tablete, computere. Marea problemă este că nici măcar noaptea nu renunţăm întru-totul la ele. Studii recente au arătat că majoritatea celor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani se duc la culcare cu telefonul, fie în pat, fie pe noptieră.

Având telefonul mobil atât de aproape de voi, somnul poate fi foarte uşor întrerupt prin primirea de mesaje sau notificări în miez de noapte. Chiar dacă alegeţi să nu verificaţi cine vă caută, ciclul de somn vă va fi oricum deranjat de sunet sau vibraţie.

De asemenea, lumina telefonului, dar şi a tabletei sau calculatorului, diminuează producerea de melatonină. Această interferenţă în producerea anumitor hormoni are un efect advers asupra ritmului în care fiecare organism percepe odihna, în sensul că, teoretic, puteţi dormi nouă ore, dar oboseala persistă. În plus, dacă priviţi în mod frecvent la un ecran cu lumină artificială, până noaptea târziu, riscaţi să vă schimbaţi complet nevoile de somn adânc.

Între timp, alte studii au concluzionat faptul că, filmele, serialele, jocurile, conversaţiile şi lucrul până târziu stimulează activitatea creierului, ceea ce întârzie momentul când puteţi adormi. Aşa că, dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi calitatea somnului, faceţi tot posibilul să lăsaţi deoparte orice electronice, pentru a da creierului timpul necesar să se adapteze la condiţiile de noapte şi să se relaxeze.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658174 vizite | 15387 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7524 vizite | 621 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8936 vizite | 522 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429096 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658174 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.