Furnicăturile în cap apar din cauza anxietății și stresului
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2977 vizite

15-02-2022

0 comentarii

Furnicăturile în cap apar din cauza anxietății și stresului

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cu toate că, de cele mai multe ori furnicăturile în cap au cauze ce pot fi controlate cu un stil de viață mai bun, acest simptom apare și în bolile grave. Acesta este și motivul pentru care este nevoie să fiți tot timpul vigilenți. Din păcate, furnicăturile în cap sunt un simptom foarte frecvent, dar enervant, dar trebuie să știți că, în cele mai multe cazuri, nu este nimic de care să vă faceți griji. Potrivit dr. Raluca Grigore, cu toate acestea, nu trebuie nici să le ignorați dacă apar frecvent. De ce aveți furnicături în cap? De regulă, acestea sunt aproape întotdeauna legate de o migrenă sau sunt un simptom al stresului. Totuși, pot exista și cauze mai grave. Există boli, precum diabetul sau scleroza multiplă, care pot avea furnicăturile în cap ca simptom. Ce simte, de fapt, pacientul? Furnicăturile în cap sunt o senzație de înțepătură pe scalp fără un motiv aparent. De multe ori, acoperă și alte zone, precum gura, limba, urechile etc. Partea bună este că nu sunt dureroase, deși, uneori, provoacă arsuri sau mâncărimi. În ceea ce privește cauzele furnicăturilor în cap, acestea sunt variate.

Așa că, în general, nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, decât dacă reapar foarte des sau sunt foarte intense. În primul rând, anxietatea și stresul sunt cea mai frecventă cauză de furnicături la nivelul capului. Acestea sunt răspunsuri ale corpului și minții la stimuli care sunt amenințători sau cel puțin sunt percepuți în acest fel. În aceste cazuri, simptomul este însoțit de o durere în piept, amețeli, un nod în gât și furnicături în alte părți ale corpului. De asemenea, pot apărea țiuit în urechi, probleme de vedere, amețeli, lipsă de echilibru și chiar alterarea gustului.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660342 vizite | 18472 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7671 vizite | 723 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9114 vizite | 626 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660342 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.