Gastrita acută produsă de Helicobacter Pylori
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

4616 vizite

19-08-2016

0 comentarii

Gastrita acută produsă de Helicobacter Pylori

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Greţuri, vărsături, dureri abdominale. Acestea sunt primele simptome care indică o afecţiune digestivă, spun specialiştii. Punctual, simptomele pot indica o gastrită acută, boala care poate fi provocată de cea mai răspândită bacterie, Helicobacter Pylori. Transmiterea se produce din cauza igienei precare a mâinilor, prin fructele şi legumele nespălate sau chiar din cauza bacteriilor din apa de la robinet.


„Mulţi pacienţi pot prezenta această bacterie, dar numai o parte dintre ei, din cauza altor factori iritanţi digestivi (alcool, fumat sau medicamente antiinflamatorii), dezvoltă afecţiuni gastrointestinale. Diagnosticul gastritei acute cu Helicobacter Pylori pozitiv se face pe baza examenului endoscopic cu biopsie. Totodată, pacienţii mai pot fi supuşi şi unei analize de sânge pentru depistarea bacteriei - dozarea anticorpilor antiheli-cobacter în sânge. Prezenţa acestora înseamnă că există infecţia cronică cu bacteria”, precizează dr. Diana Cândescu, medic specialist gastroenterolog, în cadrul clinicii Gastromond.


Pacienţii cu istoric familial de cancer gastric, fumătorii, cei care consumă în exces alimente foarte grase, prăjeli, afumături, pacienţii care nu îşi tratează gastritele la timp sunt supuşi unui risc crescut de îmbolnăvire.


„Dacă boala persistă mai mulţi ani, pacientul are un istoric medical cu boli gastrice grave, rude de gradul I cu afecţiuni gastrointestinale, se recomandă consultul de specialitate şi investigaţiile specifice. Cât priveşte tratamentul, fiecare pacient beneficiază de terapie individualizată, ţinând cont şi de alte afecţiuni asociate. Desigur, majoritatea primesc tratament cu protector gastric şi regim alimentar adecvat”, completează medicul.


v v v


Pentru o diagnosticare corectă, specialiştii gastroenterologi, din cadrul Centrului medical Gastromond, vă stau la dispoziţie cu consultaţii şi investigaţii gratuite pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.
Programările se pot face, zilnic, la numărul de telefon 0770.255.914 sau pe pagina de internet www.gas-tromond.ro.

Taguri articol: sfatul medicului gastroenterologie gastrita boli de stomac

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566534 vizite | 145 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566534 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.