Ghimbirul contribuie la ameliorarea crampelor menstruale
Sursa de Sănătate logo
Nutriţie

793 vizite

06-04-2021

0 comentarii

Ghimbirul contribuie la ameliorarea crampelor menstruale

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Puţine femei ştiu că proprietăţile antiinflamatoare şi antispastice ale rădăcinii de ghimbir pot contribui la ameliorarea crampelor menstruale. Acestea sunt foarte frecvente la femei, manifestându-se prin dureri extrem de puternice la nivelul abdomenului inferior înainte şi în timpul perioadei menstruale. Dismenoreea este legată de modificările hormonale care apar în uter după ciclul ovulaţiei și este adesea însoţită de alte simptome, cum ar fi disconfortul fizic, proasta dispoziţie şi, uneori, febra, deoarece conţine ingrediente active ce acţionează ca analgezice şi antiinflamatoare. Medicii şi oamenii de ştiinţă recomandă, de asemenea, ghimbirul pentru a ajuta la calmarea greţurilor şi îmbunătăţirea digestiei.

Cum spuneam, ghimbirul este util şi pentru a ajuta la ameliorarea durerii legate de crampele menstruale, deoarece are un efect antispastic. În ghimbir există o cantitate ridicată de gingerol care este un compus bioactiv ce conferă proprietăţi importante. Într-un studiu privind efectele ghimbirului asupra crampelor menstruale sau dismenoreei, 150 de femei au consumat zilnic un gram de pudră de ghimbir în primele trei zile ale perioadei menstruale. În cele din urmă, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest condiment a scăzut durerea într-un mod similar cu unele medicamente. Specialiştii spun că cel mai bun mod de a profita de ghimbir pentru crampele menstruale este de a infuza rădăcina proaspătă în apă fierbinte. Desigur, puteţi amesteca ghimbirul şi în smoothie-uri, sucuri şi alte băuturi sau alimente.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661363 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46008 vizite | 8523 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17528 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431235 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661363 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.