"Grădina terapeutică" din Constanţa. Cui îi este destinată
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1590 vizite

18-02-2016

0 comentarii

"Grădina terapeutică" din Constanţa. Cui îi este destinată

Articol publicat de Andreea Năstase

În contextul în care data de 2 aprilie a fost declarată Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, specialiştii Centrului de Autism „Marea Neagră” au demarat un proiect destinat copiilor care suferă de autism, care poartă numele de „Grădina terapeutică”.
Astfel, în curtea centrului, a fost amenajat un spaţiu destinat plantării de vegetaţie. „Grădina terapeutică” asigură o mulţime de beneficii în ceea ce priveşte reducerea agitaţiei psihomotorii şi îmbunătăţirea motricităţii fine.
„Prin toate proiectele pe care le punem în aplicare pentru aceşti copii speciali, urmărim să realizăm în permanenţă activităţi funcţionale, în care fiecare copil să aibă o reprezentare concretă a tot ceea ce învaţă în cadrul terapiei. În acest sens, proiectul «Grădina terapeutică» este un bun prilej pentru toţi copiii de a învăţa ce reprezintă mediul înconjurător şi de a lua contact în mod direct cu natura. Şedinţele terapeutice de grădinărit se desfăşoară zilnic de către fiecare copil pe o perioadă de 15 minute, sub directa îndrumare a psihologilor din cadrul centrului.
Copiii au o mulţime de sarcini de îndeplinit: aranjează pământul în ghivece şi jardiniere, înlătură buruienile şi udă plantele.
Feedback-ul obţinut din partea părinţilor este extraordinar, aceştia au fost extrem de încântaţi de implicarea copiilor şi mi-au transmis că au simţit îmbunătăţiri semnificative din punct de vedere al reducerii stării de agitaţie psihomotrică, iar pentru cei mai mari, a reprezentat un real interes şi o preocupare în timpul liber”, a explicat psihoterapeutul Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului „Marea Neagră”.
Totodată, acest proiect se doreşte a fi şi un punct de plecare pentru un proiect viitor ce presupune oferirea persoanelor cu autism a unui loc de muncă, deoarece devine îngrijorător faptul că societatea nu este pregătită să-i încadreze.

Taguri articol: stiri medicale proiect psiholog beneficii hiv copii autism

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658698 vizite | 15767 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7545 vizite | 629 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8961 vizite | 535 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429105 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000149 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671437 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658698 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.