Grăsimi „sub acoperire”. Par sănătoase, dar cresc colesterolul
Sursa de Sănătate logo
Nutriţie

884 vizite

19-07-2019

0 comentarii

Grăsimi „sub acoperire”. Par sănătoase, dar cresc colesterolul

Grăsimile din alimentația noastră au o reputație proastă, însă este important să învățam să facem diferența între grăsimile bune şi grăsimile rele, pentru că nu toate sunt la fel. Organismul are, de fapt, nevoie de grăsime pentru energie şi pentru a procesa anumite vitamine şi minerale, însă este esențial să îi oferim grăsimile bune. Organismul are nevoie de o oarecare cantitate de grăsimi din alimente, pentru că grăsimile sunt o sursă majoră de energie. Ele ne ajută să absorbim unele vitamine şi minerale, specifică doc.ro.

Experții spun că o dietă bogată în grăsimi saturate poate să crească nivelul colesterolului total şi poate să încline balanța înspre colesterolul LDL, numit colesterol „rău”. Din acest motiv, majoritatea nutriționiștilor recomandă limitarea consumului de grăsimi saturate la mai puțin de 10% dintre caloriile de care avem nevoie într-o zi.

Grăsimile cu un impact negativ asupra sănătății noastre sunt grăsimile saturate, care sunt solide la temperatura camerei. Acestea se găsesc cel mai adesea în produsele de origine animală, ca de exemplu în carnea roșie şi produsele lactate integrale, cele cu un procent mare de grăsime.

Sursele de origine vegetală de grăsimi saturate includ uleiul de cocos şi uleiul de palmier, însă experții atrag atenția că ar trebui să fim mai îngrijorați în privința grăsimilor saturate de origine animală, pentru că ele au cu adevărat un impact negativ asupra sănătății noastre. Grăsimile saturate cresc nivelul de colesterol total şi valoarea colesterolului „rău”, iar acești factori duc la creșterea riscului de afecțiuni cardiovasculare.

Printre grăsimile care par sănătoase la prima vedere, însă nu sunt, se numără untul, untura, carnea, carnea de pasăre de curte, produsele din cocos, uleiul de cocos, uleiul de palmier, produsele lactate, în special cele care nu sunt degresate, precum şi carnea de vită, de porc şi de miel.

Madlena CĂLUGĂREANU

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661532 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

65102 vizite | 11219 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17757 vizite | 1798 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431715 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001739 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671680 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661532 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578073 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.