Hemofilia poate fi tratată, dar nu se vindecă
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto Radiolla

Sursa foto Radiolla
Sfatul medicului

1381 vizite

28-09-2020

0 comentarii

Hemofilia poate fi tratată, dar nu se vindecă

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Hemofilia este o boală care presupune o tulburare de coagulare a sângelui. Din păcate, este o boală permanentă care nu se poate vindeca complet. Partea bună a lucrurilor este că, tratată corespunzător, persoanele afectate pot duce o viaţă normală. Dr. Florentina Rusu susţine că această coagulare se referă, de fapt, la procesul prin care sângele se transformă din stare lichidă în stare solidă. Ea implică particule de sânge numite trombocite şi proteine plasmatice procoagulante numite factori de coagulare.

„Hemofilia apare în momentul în care există o deficienţă a unuia dintre aceşti factori de coagulare. În prezent, există mai multe tipuri de hemofilie, de tip A, B sau C. Semnele şi simptomele hemofiliei depind, însă, de cât de severă este deficienţa. Dacă aceasta este mică atunci puteţi experimenta o hemoragie spontană, iar dacă aceasta este uşor crescută sau moderată, atunci puteţi suferi sângerarea doar după o traumă sau operaţie. În acelaşi timp, simptomele unei sângerări spontane în organism includ: multe vânătăi mari şi profunde, dureri articulare şi umflarea cauzată de sângerări interne, sângerare sau vânătăi inexplicabile, sânge în urină sau scaun, sângerare abundentă de la tăieturi, leziuni sau după o intervenţie chirugicală ori extracţie dentară, sângerări nazale fără o cauză evidentă, tensiune sau încordare la nivelul articulaţiilor”, a explicat medicul.

Acesta a precizat că există o serie de simptome care apar brusc şi care sugerează o evoluţie a bolii: durere bruscă, tumefiere şi senzaţie de căldură la nivelul articulaţiilor mari (genunchi, coate, şolduri, umeri, muşchi din braţe şi picioare), sângerare după o accidentare (în formă severă de hemofilie), vărsături repetate, oboseală extremă, durere cervicală sau vedere dublă.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660335 vizite | 18116 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7656 vizite | 712 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9096 vizite | 616 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671439 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660335 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.