Hipertensiunea arterială indusă de sarcină afectează tot mai multe femei
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

1761 vizite

22-06-2017

0 comentarii

Hipertensiunea arterială indusă de sarcină afectează tot mai multe femei

Numită şi toxemie sau preeclampsie, hipertensiunea arterială indusă de sarcină este o condiţie medicală serioasă, experimentată de unele femei aflate la prima sarcină, dar şi în sarcina gemelară sau de femeile care au avut o tensiune arterială considerabil crescută într-o sarcină anterioară.


„În mod uzual, trei dintre caracteristicile primare ale tensiunii arteriale induse de sarcină sunt: presiunea arterială crescută (mai mare de 140/90 mm/Hg); proteină în urină crescută; edem (umflarea). Preeclampsia poate duce la complicaţii grave, de la restricţie de creştere, până chiar la deces în uter, dacă sarcina nu este supravegheată foarte atent; fluxul de sânge scade la nivelul placentei şi, în consecinţă se reduce furnizarea de oxigen şi nutrienţi la copil”, explică dr. Andrei Nicolae Zisu, specialist obstetrică şi ginecologie.

În toate aceste cazuri, mai spune specialistul, monitorizarea atentă şi continuă a valorilor tensiunii este esenţială, iar efectuarea analizelor şi a controalelor de rutină reprezintă o necesitate.

Pentru detalii, consultaţii, programări şi consiliere, apelaţi numărul de telefon al Spitalului privat Euromaterna, 0241.605.555.

Taguri articol: boli şi afecţiuni euromaterna ginecologie hipertensiune sarcina uter consultaţii femei tensiunea arterială andrei nicolae zisu ginecolog

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite | 34298 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10442 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.