Hipertensiunea arterială indusă de sarcină afectează tot mai multe femei
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

1588 vizite

22-06-2017

0 comentarii

Hipertensiunea arterială indusă de sarcină afectează tot mai multe femei

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Numită şi toxemie sau preeclampsie, hipertensiunea arterială indusă de sarcină este o condiţie medicală serioasă, experimentată de unele femei aflate la prima sarcină, dar şi în sarcina gemelară sau de femeile care au avut o tensiune arterială considerabil crescută într-o sarcină anterioară.


„În mod uzual, trei dintre caracteristicile primare ale tensiunii arteriale induse de sarcină sunt: presiunea arterială crescută (mai mare de 140/90 mm/Hg); proteină în urină crescută; edem (umflarea). Preeclampsia poate duce la complicaţii grave, de la restricţie de creştere, până chiar la deces în uter, dacă sarcina nu este supravegheată foarte atent; fluxul de sânge scade la nivelul placentei şi, în consecinţă se reduce furnizarea de oxigen şi nutrienţi la copil”, explică dr. Andrei Nicolae Zisu, specialist obstetrică şi ginecologie.

În toate aceste cazuri, mai spune specialistul, monitorizarea atentă şi continuă a valorilor tensiunii este esenţială, iar efectuarea analizelor şi a controalelor de rutină reprezintă o necesitate.

Pentru detalii, consultaţii, programări şi consiliere, apelaţi numărul de telefon al Spitalului privat Euromaterna, 0241.605.555.

Taguri articol: boli şi afecţiuni euromaterna ginecologie hipertensiune sarcina uter consultaţii femei tensiunea arterială andrei nicolae zisu ginecolog

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494792 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258204 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441515 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420630 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575123 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508089 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.