Hipertensiunea arterială poate duce la accident vascular sau infarct
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1897 vizite

17-11-2016

0 comentarii

Hipertensiunea arterială poate duce la accident vascular sau infarct

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Hipertensiunea arterială este o afecţiune pe care o întâlnim la peste 50% din populaţia adultă a României.

Afecţiunea creşte riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, una dintre principalele cauze a decesului atât la nivel mondial, cât şi la nivel naţional. Partea proastă a lucrurilor este că unul din trei români afectaţi de această boală nu ştie despre existenţa ei.

La ora actuală, hipertensiunea arterială, în special cea necontrolată, descoperită întâmplător, dă o mulţime de complicaţii, mai ales în rândul bolnavilor de inimă. Pe plan local, numărul celor care ajung pe paturile de spital cu hipertensiune este din ce în ce mai mare. Medicii constănţeni trag un semnal de alarmă şi spun că principala cauză care duce la apariţia hipertensiunii este lipsa controalelor preventive.

Hipertensiunea arterială apare, în general, la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, care, dacă şi-ar face controale periodice, ar reuşi să prevină anumite probleme de sănătate. Din păcate, hipertensiunea este o boală a adultului, care nu se vindecă, dar care cu cât este descoperită mai din timp, cu atât omul ştie ce are de făcut.


„Din nefericire, hipertensiunea apare tot timpul anului, nu este o afecţiune care ţine de anotimp. Partea proastă este că aceasta poate duce la afecţiuni grave, precum accidente vasculare, infarcte, edeme pulmonare acute etc.”, ne-a declarat dr. Sirma Tomoş, medic cardiolog.


Mai trist, de foarte multe ori, oamenii neglijează tratamentul şi ajung la hipertensiune. Tocmai de aceea, pacienţii cu afecţiuni cardio-vasculare ar trebui să respecte toate indicaţiile terapeutice, pentru aevita apariţia unei astfel de complicaţii sau chiar a decesului.

În ultima vreme, la spital au ajuns o mulţime de pacienţi care şi-au luat medicaţia doar când îşi aduc aminte sau au întrerupt tratamentul fără a mai consulta medicul cardiolog.

Taguri articol: sfatul medicului accident accident vascular cardiolog hipertensiune probleme infarct cardiovasculare

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566550 vizite | 145 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566550 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.