Histeroscopia ajută la diagnostic, în patologia cavităţii uterine
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1284 vizite

19-01-2018

0 comentarii

Histeroscopia ajută la diagnostic, în patologia cavităţii uterine

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

La ora actuală, una dintre cele mai eficiente metode de diagnostic în patologia cavităţii uterine este histeroscopia. Potrivit specialiştilor, histeroscopia este o intervenţie minim invazivă, care constă în introducerea prin canalul cervical a unui telescop foarte subţire, la capătul căruia se montează o cameră video.

Procedura este indicată mai ales în cazurile de infertilitate de cauză anatomică, atât din punct de vedere al diagnosticului precis, cât şi al abordului terapeutic chirurgical al afecţiunii, care poate fi făcut în cadrul aceleiaşi şedinţe.

La capătul celălalt al telescopului se montează o cameră video asemănătoare celei folosite în laparoscopie. Acest sistem optic permite, apoi, vizualizarea în detaliu a elementelor anatomice aflate la mică distanţă (o cavitate uterină are undeva în jurul a 6-7 cm), spre deosebire de laparoscopie, unde sunt necesare vederi în ansamblu a cavităţii peritoneale.

Precizăm că vederea această laterală este necesară deoarece telescopul este manufacturat dintr-un tub rigid, care nu poate fi orientat spre diferite părţi ale cavităţii uterine. Apoi, obţinerea camerei de lucru se realizează cu ajutorul unor lichide, care sunt pompate cu ajutorul unor sisteme de irigare speciale.

Histeroscopia se efectuează în Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie

„Euromaterna”, la recomandarea medicului curant. Pacientele din Tulcea se pot adresa medicilor „Euromaterna”, dr. Andrei Nicolae Zisu şi dr. Mihai Zisu, în cadrul centrului medical C&T de pe Strada Mahmudiei, nr. 49-51.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661548 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

67985 vizite | 11743 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17787 vizite | 1805 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431875 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001784 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661548 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578165 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.